Μέχρι σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 16.904 ραντεβού για εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 71+

16.904 εμβολιασμοί την εβδομάδα για 71+ άτομα. Δύο ακόμη κέντρα εμβολιασμού θα ανοίξουν στην Πάφο και τη Λάρνακα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Το σχέδιο ανοσοποίησης πληθυσμού βασίζεται στον προγραμματισμό.

9 η ώρα το πρωί Από το 00, 16,904 ραντεβού εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμα για άτομα άνω των 71 ετών σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμών σε όλη την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η Paphos Old Electric θα ανοίξει ένα επιπλέον κέντρο εμβολιασμού, το οποίο θα λειτουργεί έως και επτά εργαστήρια κάθε φορά. Επιπλέον, από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το σπίτι του PASYDY στη Λάρνακα θα διαθέτει Κέντρο Εμβολιασμών, όπου μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα έως και επτά εργαστήρια.

Σε δήλωσή του, το Υπουργείο Υγείας κάλεσε το κοινό να αποφύγει την ταλαιπωρία και τη σύγχυση των κέντρων εμβολιασμού, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι πολίτες φτάνουν πολύ νωρίτερα από το ραντεβού τους, γίνεται θερμή κλήση.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα που δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό ενθαρρύνονται να κλείσουν ραντεβού την πρώτη διαθέσιμη ημέρα և έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή κέντρων εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με το ποσοστό κατανάλωσης ραντεβού για άτομα άνω των 71 ετών, οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα ραντεβού στις ακόλουθες ηλικιακές ομάδες. Οι πολίτες ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για να ανακαλύψουν τις διαφορές στην ηλικιακή ομάδα.

Source