Μέχρι τη δίκη του Trump στη Γερουσία μέχρι τη Δευτέρα

Η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία μέχρι τη Δευτέρα – Η Γερουσία ξεκινά σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντίον του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση αιματηρών γεγονότων στις 6 Ιουνίου στο Καπιτώλιο.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η ουσιαστική δίκη της κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας εναντίον του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση των αιματηρών γεγονότων στις 6 Ιουνίου στο Καπιτώλιο ξεκινά στη Γερουσία σήμερα στις 12 η ώρα (τοπική ώρα). Η σύνοδος ολομέλειας της Γερουσίας την Τρίτη, αφού άκουσε για τέσσερις ώρες τα επιχειρήματα δύο νομοθέτων – των δύο υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ – αποφάσισε με ψηφοφορία 56-44 ότι η δίκη εναντίον του Τραμπ είναι συνταγματική, παρόλο που δεν είναι πλέον πρόεδρος.

Σήμερα, Πέμπτη, η Γερουσία, η οποία λειτουργεί ως δικαστήριο, θα ακούσει τα επιχειρήματα των εισαγγελέων που διορίζονται από το Κογκρέσο και θα δει ένα νέο βίντεο με μέχρι στιγμής άγνωστα περιστατικά από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Οι αρνήσεις θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά τις οποίες οι γερουσιαστές έχουν τέσσερις ώρες για να υποβάλουν ερωτήσεις και από τις δύο πλευρές.

Το επόμενο μέρος της δίκης αφορά την κλήση μαρτύρων και από τις δύο πλευρές. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του. Μετά από μια σύντομη ομιλία από κάθε διάδικο, η ολομέλεια θα συγκληθεί για απόφαση στο τέλος της εξέτασης των μαρτύρων. Είναι απαραίτητο να λάβετε 67 ψήφους για να καταδικάσετε τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, κάτι που δεν φαίνεται δυνατό.

Το δικό του αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Πηγή: KYPE

Η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία μέχρι τη Δευτέρα – Η Γερουσία ξεκινά σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντίον του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση αιματηρών γεγονότων στις 6 Ιουνίου στο Καπιτώλιο.

Η ουσιαστική δίκη της κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας εναντίον του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση των αιματηρών γεγονότων στις 6 Ιουνίου στο Καπιτώλιο ξεκινά στη Γερουσία σήμερα στις 12 η ώρα (τοπική ώρα). Η σύνοδος ολομέλειας της Γερουσίας την Τρίτη, αφού άκουσε τα επιχειρήματα δύο βουλευτών երկու των δύο διαμεσολαβητών του Ντόναλντ Τραμπ για 4 ώρες, αποφάσισε με ψηφοφορία 56-44 ότι η δίκη εναντίον του Τραμπ είναι συνταγματική, αν και δεν είναι πλέον Πρόεδρος.

Σήμερα, Πέμπτη, η Γερουσία, η οποία ενεργεί ως δικαστήριο, θα ακούσει τα επιχειρήματα των εισαγγελέων που διορίζονται από το Κογκρέσο και θα δει ένα νέο βίντεο με μέχρι στιγμής άγνωστα περιστατικά από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Η άρνηση των κατηγοριών από τους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ θα ακολουθήσει την Παρασκευή και το Σάββατο, και αμέσως μετά από αυτό οι γερουσιαστές έχουν 4 ώρες για να κάνουν ερωτήσεις και από τις δύο πλευρές.

Το επόμενο μέρος της δίκης αφορά την κλήση μαρτύρων και από τις δύο πλευρές. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του. Μετά από μια σύντομη ομιλία από κάθε διάδικο, η σύνοδος ολομέλειας θα συγκληθεί για να αποφασίσει σχετικά με την ανάκριση μαρτύρων. Είναι απαραίτητο να λάβετε 67 ψήφους για να καταδικάσετε τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό.

Το δικό του αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Πηγή: KYPE

Source