Μήνυμα Πρωτοχρονιάς PTD. Έρχονται νέα πακέτα οικονομικής στήριξης

Το φετινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη, φυσικά, εμπλουτίστηκε με μηνύματα σχετικά με την επιδημία και τις συνέπειές της.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Πρόεδρος τόνισε ότι προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η διατήρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, η έλλειψη αναγνώρισης της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, η εξοικονόμηση θέσεων εργασίας, η προστασία ευάλωτων ομάδων.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, η υψηλότερη λύση στο Κυπριακό παραμένει η υψηλότερη προτεραιότητά μας, την οποία, θα ήθελα να τονίσω, πρέπει να ληφθεί υπόψη, εκτός από τις εύλογες ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Πώς είναι η διάλεξη;

Αγαπητοί συμπατριώτες, Αγαπητοί συμπατριώτες,

Λέμε αντίο σε λίγες ώρες έως ένα χρόνο που θα καταγραφεί ως μία από τις πιο καταστροφικές στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία στην εποχή της ειρήνης.

Η επιδημία του Κορνουϊού, ο λεγόμενος αόρατος εχθρός, έχει σκοτώσει τη ζωή δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, έπληξε τα συστήματα υγείας ακόμη και των πιο προηγμένων χωρών της βιομηχανίας, βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση και απελευθέρωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους ενώ χρεοκόπησε εκατομμύρια επιχειρηματίες.

Οι ελπίδες ότι η παύση του πρώτου κύματος θα τερματίσει τις δοκιμές, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκαν, καθώς η δεύτερη, πιο θανατηφόρα εξάπλωση του ιού από το ένα κράτος στο άλλο οδήγησε σε σκληρά μέτρα της ένταξης των καθολικών πολιτών.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιδημία δεν μπορούσε να αφήσει την πατρίδα μας ανέγγιχτη.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κύμα με μια σειρά μέτρων από την αρχή.

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πιο επιθετική φάση της επιδημίας, αποφεύγοντας τα σκληρότερα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη και όχι μόνο όλες οι χώρες.

Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η διατήρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, η μη αναγνώριση της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, η εξοικονόμηση θέσεων εργασίας, η προστασία ευάλωτων ομάδων.

Ταυτόχρονα, καταλαβαίνω πλήρως τους έντιμους πολίτες που δελεάζονται μέσω αυτών.

Ξέρω ότι μερικοί από εσάς θα είστε μόνοι απόψε χωρίς τους γονείς σας, χωρίς τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ή ακόμα και αγαπητούς φίλους.

Ταυτόχρονα, γνωρίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερο βάρος και θυσίες ως αποτέλεσμα των γεγονότων, γι ‘αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα.

Τις επόμενες μέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνείδησης που δοκιμάζονται με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Αλλά αυτό που νιώθω είναι απόλυτη ανάγκη εκ μέρους όλων μας για να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες στις πρώτες γραμμές. Σε όσους αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να βοηθήσουν όλους όσους υποφέρουν, να σταθούν δίπλα μας. Ευχαριστώ όλους από το βάθος της καρδιάς μου thank Ευχαριστώ όλους.

Ταυτόχρονα, ως ηγέτης που είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω την ευγένεια και την κατανόησή σας, αλλά δυστυχώς, όπως συνειδητοποιείτε, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Γνωρίζω ότι πολλοί μήνες δοκιμών έχουν εξαντλήσει πολλές, ακόμη και υπομονή, άγχος και κόπωση.

Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση, όπως αναφέρθηκε, δυστυχώς δεν επιτρέπει να χαλαρώσετε, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα που θα ληφθούν από άλλες χώρες.

Γι ‘αυτό θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή.

Θυμηθείτε ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές, η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή.

Και το λέω αυτό γιατί, χάρη στην επιστήμη, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε στην πορεία της ζωής που μας στερήθηκε.

Μέχρι να φτάσετε εκεί, ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των θυμάτων.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιβίωσή μας απειλείται όχι μόνο από τον αόρατο εχθρό, αλλά και από την ορατή απειλή στρατιωτικής κατοχής, τουρκικές απειλές και παράνομες ενέργειες.

Εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, η ύψιστη προτεραιότητά μας παραμένει η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, το οποίο, θα ήθελα να τονίσω, πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της Κυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Μια συμφωνία που, πρώτα απ ‘όλα, θα οδηγήσει σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους և, αντίστοιχα, τη βιωσιμότητα և θα επιτρέψει τη συνύπαρξη με αμοιβαίο σεβασμό στις συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας և προόδου, χωρίς εξωτερική εξάρτηση.

Μετέφερα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στον νέο Τούρκο ηγέτη της Κύπρου, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική μου βούληση να συμμετάσχω στον νέο δημιουργικό διάλογο που έχει συμφωνηθεί ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας. γενικός γραμματέας

Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν αγνοώ το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είμαι υπόλογος.

Μία από τις προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός από τις σεβαστές ιδεολογικές διαφορές, θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν το νέο έτος τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το σύνολο.

Οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

• Υιοθέτηση εκκρεμών λογαριασμών κατά της διαφθοράς.
• Δημόσια υπηρεσία:
• Τοπική αυτοδιοίκηση:
• Το σύστημα δικαιοσύνης.
• Μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
• Ολοκλήρωση των εθνικών μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.
• Δημιουργία μιας αυτόνομης διοικητικής δομής του πολιτισμού μέσω της ίδρυσης του αρμόδιου κρατικού υπουργείου.
• Αναδιοργάνωση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός του κράτους πρόνοιας μέσω της ίδρυσης του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν ως κράτος, κυβέρνηση και κοινοβούλιο.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Θέλω και πάλι να “εκτιμήσω” και να σεβαστώ τα βαθύτερα συναισθήματα όλων σας, ελπίζοντας ότι η νέα χρονιά θα φέρει ειρήνη, υγεία, ελπίδα στην πατρίδα μας για ένα ασφαλές και ασφαλές μέλλον για όλους.

Χαρούμενα γενέθλια.

Διαβασέ το!

Γιάννης. Υπάρχουν αρκετές ημέρες για να βγείτε από την κατάσταση. Ένα βήμα πριν από τον πλήρη αποκλεισμό

Source