Μήνυμα της Πρωτοχρονιάς από την Uluçay

πανό61

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Teberrüken Uluçay εξέδωσε μήνυμα για το νέο έτος.

Ο Uluçay δήλωσε στο μήνυμά του τα εξής:

«Το 2020 ήταν πολύ δύσκολο τόσο για τη χώρα μας όσο και για τον κόσμο. Ο μετασχηματισμός του Covid-19 σε παγκόσμια επιδημία προκάλεσε τη διακοπή της ζωής. Ενώ σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από αυτήν την ασθένεια, οι θάνατοι που πλησίαζαν τα 2 εκατομμύρια συγκλόνισαν τον κόσμο μας βαθιά. Τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της επιδημίας έφεραν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας.

Είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι εμπειρίες θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε πολιτικούς, κοινωνικούς και άλλους τομείς της ζωής. Είναι πλέον αναπόφευκτο να αμφισβητούμε πολλά από τα συνηθισμένα απομνημονεύματα. Έχει φτάσει σε αναμφισβήτητο σημείο ότι η πραγματοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων στον τομέα της υγείας είναι εξίσου σημαντική με τις στρατιωτικές δαπάνες για την ασφάλεια και την ευημερία των χωρών.

Εμείς και ολόκληρος ο κόσμος θα μάθουμε τα απαραίτητα μαθήματα και θα επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Διαφορετικά, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, θα είναι αναπόφευκτο να συναντήσουμε πιο δύσκολες και πιο δαπανηρές συνθήκες από ό, τι σήμερα.

Εκτός από την επιδημία, υπήρξαν σοβαρές εντάσεις στην κατανομή των θαλάσσιων δικαιοδοσιών και του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, και η περιοχή μας ένιωσε τον κίνδυνο καυτών συγκρούσεων από καιρό σε καιρό. Όπως πάντα, θα ήθελα να τονίσω ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι η πιο ρεαλιστική μέθοδος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων. Θα αντιταχθούμε και θα αγωνιστούμε στο τέλος ενάντια σε όλες τις προσπάθειες κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού, εκείνων που μας ανήκουν απουσία μας και κατά της συγκατάθεσής μας. Ελπίζω ότι, με το νέο έτος, όλες οι χώρες της περιοχής θα δώσουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα κανάλια διαλόγου που θα περιλαμβάνουν τον τουρκοκυπριακό λαό.

Αγαπητοί Κύπριοι λαοί,

Ενώ εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει υγεία, επιτυχία, ειρήνη και αυτοπεποίθηση, ελπίζω ότι όλα τα υλικά και πνευματικά μας προβλήματα θα εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατό.

Ευτυχισμένο το νέο έτος.”

Source