Μήνυμα της Πρωτοχρονιάς από τον εκπρόσωπο της TRNC του Λονδίνου Oya Tuncalı

ΒΟΡΕΙΟΣ Τούρκος Δημοκρατίας του Λονδίνου Ο εκπρόσωπος της Οίας Τουνκάλλη δημοσίευσε γραπτό μήνυμα πριν από το νέο έτος και απευθύνθηκε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μήνυμα του εκπροσώπου της TRNC του Λονδίνου Oya Tuncalı έχει ως εξής:

Διακεκριμένα Μέλη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας Αγγλίας, Αγαπητοί Αδελφοί μου,

Καθώς το 2020 πλησιάζει στο τέλος του, ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε πίσω μας μια ανήσυχη και ταραγμένη χρονιά. Λόγω της επιδημίας του κορανοϊού που αντιμετωπίζεται παγκοσμίως φέτος, περνάμε αυτή τη δύσκολη διαδικασία σε αλληλεγγύη με την κοινωνία και τους οργανισμούς μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βοηθάμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, δίνοντας σημασία στη θετική σκέψη και συνεχίζοντας τις δραστηριότητες αλληλεγγύης μας. Ελπίζουμε να φτάσουμε σε υγιέστερες μέρες τους εαρινούς μήνες, τις οποίες περιμένουμε με υπομονή, συνεχίζοντας να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα το 2021.

Είμαστε όλοι περήφανοι για τη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματα από εσάς, τους αξιότιμους πολίτες μας, που έχουν εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολλά χρόνια. Η επιτυχημένη δουλειά σας σε πολλούς τομείς όπως η πολιτική, το εμπόριο, η οικονομία, η τέχνη και ο νόμος είναι η διαβεβαίωσή μας για τη διασπορά μας. Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στις σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της χώρας μας, η εγγυητική χώρα με την οποία έχουμε μακρά ιστορία, είναι η παρουσία σας εδώ. Οι πολίτες μας θα ενεργούν με αίσθηση ενότητας και αλληλεγγύης από τώρα και στο εξής και θα ενισχύσουν τη θέση τους στην κοινωνική ζωή. Το ενεργητικό έργο της τουρκοκυπριακής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου φέρνει δυναμισμό και κίνητρο στην κοινότητά μας. Με αυτήν την ευκαιρία, εύχομαι στους συλλόγους μας και στα σχολεία τουρκικής γλώσσας και πολιτισμού, που λειτουργούν σε πολλούς τομείς όπως η κοινωνική, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, οι πίστες συμφερόντων, να συνεχίσουν την επιτυχή δουλειά τους και θα ήθελα να εκφράσω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε.

Η εκπροσώπησή μας είναι μαζί σας από τώρα και στο εξής όπως ήταν μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως γέφυρα μεταξύ εσάς και της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με αλληλεγγύη, ανοχή και κατανόηση. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι το 2021 να είναι το έτος της ελπίδας και της αλληλεγγύης μας για όλους μας, και εύχομαι ημέρες γεμάτες υγεία, ευημερία και ειρήνη για την κοινωνία μας, τη χώρα μας και όλη την ανθρωπότητα. Σας συγχαίρω ολόψυχα για την Πρωτοχρονιά σας και σας παρουσιάζω την αγάπη και το σεβασμό μου σε όλους. ”

Source