Μήνυμα της Πρωτοχρονιάς από τον Πρόεδρο Ersin Tatar … “Η υγεία μπορεί να φέρει ευημερία και ευτυχία”

Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ Στο μήνυμα που δημοσίευσε, δήλωσε ότι το 2020 έχει περάσει με δυσκολίες λόγω της πανδημίας, αλλά ότι η ΤΔΒΚ έχει διαχειριστεί με επιτυχία τη διαδικασία πανδημίας σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες και ότι η ΤΔΒΚ είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η σημερινή κυβέρνηση, κατά την περίοδο του πρωθυπουργού του, προστάτευαν την οικονομία και τους διάφορους τομείς της χώρας με ισορροπημένο τρόπο, με τις προφυλάξεις που λαμβάνονται με προτεραιότητα στην υγεία.

Δηλώνοντας ότι καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο έτος, η απάνθρωπη απομόνωση επηρεάζει τους πολίτες που ζουν στη χώρα, που αγαπούν τη χώρα και πραγματοποιούν επενδύσεις, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι είναι κρίμα που η απομόνωση που επιβλήθηκε στους Τουρκοκύπριους συνεχίζεται παρά τις υποσχέσεις για εμπόριο και απευθείας πτήσεις.

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε:

«Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλά διεθνή αθλητικά τουρνουά με τις δικές τους σημαίες και ταυτότητες λόγω των εμποδίων της ελληνικής πλευράς. Ελπίζω ότι η νέα χρονιά θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επανεκτίμηση της προσέγγισης της διεθνούς κοινότητας, τηρώντας τις υποσχέσεις που έχουν αναληφθεί και τους καθολικούς νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ανοίγοντας το δρόμο για απευθείας εμπόριο και απευθείας πτήσεις μεταξύ όλων των πολιτών της ΤΔΒΚ και άλλων χωρών του κόσμου. “

Ο Πρόεδρος Τατάρ υπενθύμισε ότι παρά τη θετική στάση των Τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν του 2004 και, τέλος, την αποτυχία της διαδικασίας Crans Montana το 2017, η ελληνική πλευρά απέρριψε την κατανομή της διοίκησης και των φυσικών πόρων με μεγαλαιστικές απαιτήσεις.

“ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ”

Ο Τατάρ είπε ότι δεν συνεργάζονται πλέον με την υποστήριξη της Τουρκίας για τη συνεργασία δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα μοντέλο λύσης στη βάση κυριαρχικής ισότητας στην Κύπρο.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Τατάρ ευχαρίστησε τους ξένους που ζουν στην ΤΔΒΚ για τα μηνύματα που έστειλαν με την ευκαιρία της εκλογής του ως Προέδρου τον Οκτώβριο και εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική και πολιτιστική τους συμβολή και βοήθεια στην κοινωνία μας.

Ο Τατάρ δήλωσε επίσης ότι λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα των αλλοδαπών που ζουν στην ΤΔΒΚ για θέματα υπηκοότητας και περιουσίας και ότι ξεκίνησε διάλογο με πολιτικές οργανώσεις για αυτά τα θέματα και υπενθύμισε τη σημασία της τήρησης των κανόνων κοινωνικής απόστασης και υγιεινής κατά την είσοδο στο νέο έτος και γιόρτασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά των Χριστιανών που ζουν στην ΤΔΒΚ.

.Source