Μήνυμα του Προέδρου της Πρωτοχρονιάς – Έρχονται νέα πακέτα οικονομικής βοήθειας

“Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει τον μετριασμό των μέτρων που ελήφθησαν λόγω της επιδημίας, επειδή κάτι παρόμοιο θα οδηγούσε σε αυστηρότερα μέτρα από άλλες χώρες”, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Στην τηλεοπτική ομιλία του Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε συγκεκριμένα για την επιδημία του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι το 2020 θα είναι ένα από τα πιο καταστροφικά χρόνια στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Σημείωσε ότι σήμερα στην Κύπρο αγωνιζόμαστε να αντέξουμε την πιο επιθετική φάση της επιδημίας, αποφεύγοντας τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από όλες τις χώρες.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η συνολική διευθέτησή μας παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», τονίζοντας ότι «πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων».

Μολυσματικός

Αναφερόμενος στην επιδημία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι «προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η ασφάλεια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, η έλλειψη αναγνώρισης της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προστασία ευάλωτων ομάδων». της ομάδας. “

Αναφερόμενος στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είπε ότι γνωρίζει ότι μερικοί θα είναι μόνοι χωρίς τους γονείς, τα παιδιά ή τα εγγόνια τους ή ακόμα και τους αγαπητούς τους φίλους. «Αισθάνομαι απολύτως άβολα επειδή περνάω την ίδια δοκιμασία», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ξέρω ότι ως αποτέλεσμα κάποιων γεγονότων, μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερο βάρος και θυσίες. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι «τις επόμενες μέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα για οικονομική υποστήριξη».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνείδησης που διέρχονται δοκιμές με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. Εξέφρασε επίσης τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για όλους τους ήρωες της πρώτης γραμμής. “Όσοι αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να βοηθήσουν όλους όσοι υποφέρουν, να μείνουν δίπλα μας.” “Ευχαριστώ ειλικρινά όλους, ευχαριστώ όλους”, είπε.

Είπε ότι ως ηγέτης που είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει το έλεος και την κατανόηση των ανθρώπων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. “Γνωρίζω ότι οι μήνες δοκιμών συχνά εξαντλούνται από υπομονή, άγχος και κόπωση. “Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση, όπως καταγράφεται, δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα από άλλες χώρες”, είπε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε. “Και θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. “Θυμηθείτε τι λέγεται σε δύσκολες στιγμές, ότι η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή”, είπε.

Σημείωσε ότι «λόγω της επιστήμης, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία, η οποία θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε από το δρόμο της ζωής που μας στερείται. “Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να ελαχιστοποιήσουμε τις ανθρώπινες απώλειες”, είπε.

Κύπρος – Τουρκικές επιχειρήσεις

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η επιβίωσή μας απειλείται όχι μόνο από τον αόρατο εχθρό, αλλά και από την ορατή απειλή στρατιωτικής κατοχής, απειλές από την Τουρκία και παράνομες ενέργειες.

Τόνισε ότι «εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, το κύριο καθήκον μας παραμένει η γενική διευθέτηση του Κυπριακού, το οποίο, θέλω να τονίσω, πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελλήνων».

“Ο διακανονισμός, ο οποίος θα οδηγήσει καταρχάς σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους, αντίστοιχα, τη βιωσιμότητα, θα μας επιτρέψει να συνυπάρξουμε με αμοιβαίο σεβασμό στις συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου, χωρίς εξωτερική εξάρτηση”, είπε.

“Διαβίβασα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, διευκρινίζοντας την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική βούλησή μου να ξεκινήσω έναν νέο δημιουργικό διάλογο με βάση αυτό που έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής, τη νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα”, είπε.

“Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων”, είπε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν αγνοεί το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είναι υπεύθυνος.

Μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «μία από τις προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτικές δυνάμεις, “εκτός από τις σεβαστές ιδεολογικές διαφορές, θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν το νέο έτος τις πιθανές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους”.

Είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση αναμενόμενων αποτελεσματικών λογαριασμών κατά της διαφθοράς, την ολοκλήρωση της δημόσιας υπηρεσίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, το δικαστικό σύστημα, το εκπαιδευτικό σύστημα, την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος, τη δημιουργία μιας αυτόνομης διοίκησης πολιτισμού και ενός κράτους πρόνοιας. μέσω αναδιοργάνωσης, βελτίωσης – εκσυγχρονισμού μέσω της δημιουργίας του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σημείωσε ότι το κράτος, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο οφείλουν στους πολίτες που «μας εξέλεξαν» για αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Το μήνυμα είναι όπως είναι.

Αγαπητοί συμπατριώτες, Αγαπητοί συμπατριώτες,

Λέμε αντίο σε λίγες ώρες έως ένα χρόνο που θα καταγραφεί ως μία από τις πιο καταστροφικές στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία στην εποχή της ειρήνης.

Η επιδημία του Κορνουϊού, ο λεγόμενος αόρατος εχθρός, έχει σκοτώσει τη ζωή δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, έπληξε τα συστήματα υγείας ακόμη και των πιο προηγμένων χωρών της βιομηχανίας, βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση και απελευθέρωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους ενώ χρεοκόπησε εκατομμύρια επιχειρηματίες.

Οι ελπίδες ότι η παύση του πρώτου κύματος θα τερματίσει τις δοκιμές, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκαν, καθώς η δεύτερη, πιο θανατηφόρα εξάπλωση του ιού από το ένα κράτος στο άλλο οδήγησε σε σκληρά μέτρα της ένταξης των καθολικών πολιτών.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιδημία δεν μπορούσε να αφήσει την πατρίδα μας ανέγγιχτη.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κύμα με μια σειρά μέτρων από την αρχή.

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πιο επιθετική φάση της επιδημίας, αποφεύγοντας τα σκληρότερα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη και όχι μόνο όλες οι χώρες.

Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η διατήρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, η μη αναγνώριση της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, η εξοικονόμηση θέσεων εργασίας, η προστασία ευάλωτων ομάδων.

Ταυτόχρονα, καταλαβαίνω πλήρως τους έντιμους πολίτες που δελεάζονται μέσω αυτών.

Ξέρω ότι μερικοί από εσάς θα είστε μόνοι απόψε χωρίς τους γονείς σας, χωρίς τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ή ακόμα και αγαπητούς φίλους.

Ταυτόχρονα, γνωρίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερο βάρος και θυσίες ως αποτέλεσμα των γεγονότων, γι ‘αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα.

Τις επόμενες μέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνείδησης που δοκιμάζονται με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Αλλά αυτό που νιώθω είναι απόλυτη ανάγκη εκ μέρους όλων μας για να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες στις πρώτες γραμμές. Σε όσους αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να βοηθήσουν όλους όσους υποφέρουν, να σταθούν δίπλα μας. Ευχαριστώ όλους από το βάθος της καρδιάς μου thank Ευχαριστώ όλους.

Ταυτόχρονα, ως ηγέτης που είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω την ευγένεια και την κατανόησή σας, αλλά δυστυχώς, όπως συνειδητοποιείτε, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Γνωρίζω ότι πολλοί μήνες δοκιμών έχουν εξαντλήσει πολλές, ακόμη και υπομονή, άγχος και κόπωση.

Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση, όπως αναφέρθηκε, δυστυχώς δεν επιτρέπει να χαλαρώσετε, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα που θα ληφθούν από άλλες χώρες.

Γι ‘αυτό θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή.

Θυμηθείτε ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές, η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή.

Και το λέω αυτό γιατί, χάρη στην επιστήμη, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε στην πορεία της ζωής που μας στερήθηκε.

Μέχρι να φτάσετε εκεί, ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των θυμάτων.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιβίωσή μας απειλείται όχι μόνο από τον αόρατο εχθρό, αλλά και από την ορατή απειλή στρατιωτικής κατοχής, τουρκικές απειλές και παράνομες ενέργειες.

Εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, η ύψιστη προτεραιότητά μας παραμένει η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, το οποίο, θα ήθελα να τονίσω, πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της Κυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Μια συμφωνία που, πρώτα απ ‘όλα, θα οδηγήσει σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους և, αντίστοιχα, τη βιωσιμότητα և θα επιτρέψει τη συνύπαρξη με αμοιβαίο σεβασμό στις συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας և προόδου, χωρίς εξωτερική εξάρτηση.

Μετέφερα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στον νέο Τούρκο ηγέτη της Κύπρου, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική μου βούληση να συμμετάσχω στον νέο δημιουργικό διάλογο που έχει συμφωνηθεί ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας. γενικός γραμματέας

Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν αγνοώ το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είμαι υπόλογος.

Μία από τις προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός από τις σεβαστές ιδεολογικές διαφορές, θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν το νέο έτος τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το σύνολο.

Οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

• Υιοθέτηση εκκρεμών λογαριασμών κατά της διαφθοράς.
• Δημόσια υπηρεσία:
• Τοπική αυτοδιοίκηση:
• Το σύστημα δικαιοσύνης.
• Μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
• Ολοκλήρωση των εθνικών μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.
• Δημιουργία μιας αυτόνομης διοικητικής δομής του πολιτισμού μέσω της ίδρυσης του αρμόδιου κρατικού υπουργείου.
• Αναδιοργάνωση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός του κράτους πρόνοιας μέσω της ίδρυσης του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν ως κράτος, κυβέρνηση και κοινοβούλιο.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Θέλω και πάλι να “εκτιμήσω” και να σεβαστώ τα βαθύτερα συναισθήματα όλων σας, ελπίζοντας ότι η νέα χρονιά θα φέρει ειρήνη, υγεία, ελπίδα στην πατρίδα μας για ένα ασφαλές και ασφαλές μέλλον για όλους.

Χαρούμενα γενέθλια.

Source