Μήνυμα του πρύτανη της NEVÜ Aktekin στις 23 Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού

Ο Ακτέκιν δήλωσε στο μήνυμά του τα εξής: «Η 23η Απριλίου είναι ένα από τα πιο στενά και ιστορικά παραδείγματα για το τι μπορεί να κάνει ένα έθνος με την ισχυρή βούλησή του. 23 Απριλίου 1920 με μεγάλη χαρά, ελπίδα και προσευχές άνοιξε τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (Κοινοβούλιο), κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία τον εθνικό μας αγώνα ενάντια στον κατοχικό εχθρό, κέρδισαν τον εθνικό αγώνα ανεξαρτησίας με τη φήμη ότι είναι το μοναδικό κοινοβούλιο «Συμβούλιο Βετεράνων» στον κόσμο ανατέθηκε η παραγγελία.

23 Απριλίου Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιού, Ιδρυτής Ηγέτης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο πρώτος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και από τον πρώτο μας Πρόεδρο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως παιδί και ήταν δώρο στον κόσμο η γιορτή των Τούρκων παιδιών.

Σήμερα, γιορτάζεται επίσης η Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιών, η Δημοκρατία της Τουρκίας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, καθώς και οι επίσημες αργίες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου “Η εθνική ημέρα των Τούρκων του Κοσσυφοπεδίου στις 23 Απριλίου”. Εύχομαι η Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιών του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους, που είναι το πρώτο και μοναδικό έθνος που παρουσιάζει διακοπές στα δικά του παιδιά και παιδιά του κόσμου, θα είναι η εθνική εορτή ολόκληρου του Τουρκικού Κόσμου στο εγγύς μέλλον ; Συγχαίρω την 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού με τις καλύτερες ευχές μου και θυμάμαι με σεβασμό, έλεος και ευγνωμοσύνη, ειδικά τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συντρόφους του, όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους που πολέμησαν για την Εθνική μας Κυριαρχία και το μέλλον μας.

.Source