Μαζική διαδήλωση διαδήλωσης προς την άσφαλτο στο Κόσι (φωτογραφίες)

Διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας από την επιτροπή αγώνων “No Kosis Aradipu Asphalt” το Σάββατο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόταση μετεγκατάστασης των φυτών ασφάλτου των φυτών Idalio στην περιοχή του Kosi.

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Δήμαρχος Λάρνακας և Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμων Ανδρέας Βίρας Δήλωσε ότι «σήμερα δίνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η επαρχία της Λάρνακας δεν αποτελεί χώρο υγειονομικής ταφής στην Κύπρο».

Δήμαρχος Αραδίπου Ευάγγελου Ευαγγελίδη Δήλωσε ότι “το πρόβλημα είναι η μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων ασφάλτου, που βρίσκονται αλλού, θέλουν να το φέρουν σε εμάς”.

Δήμαρχος Λύμπιας Μιχάλης Γεωργίου “Η Ολυμπιακή κοινότητα θα είναι για άλλη μια φορά στους δρόμους, όχι μια ενοχλητική βιομηχανία”, είπε.

Ερμής Χριστοδούλου εξ ονόματος της επιτροπής αγώνων “No Kosis Aradipu Asphalt” “Οι τρεις δήμοι και οι εννέα κοινότητες στην περιοχή του Κόσι είναι εναντίον της μετεγκατάστασης εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχή”, είπε. “Φυσικά, είμαστε υπέρ της μετακίνησης από την κατοικημένη περιοχή Idali για καλύτερη δημόσια υγεία και ποιότητα ζωής”, είπε, προσθέτοντας ότι “αυτό υποστηρίζουμε τις κοινότητές μας.”

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο χώρο στάθμευσης του κέντρου της ρεσεψιόν Cosmiria στο Aradipu, και στη συνέχεια η μοτοσικλέτα μετακινήθηκε στον παρακαμπτήριο δρόμο Rizoelia προς την κατεύθυνση της Λευκωσίας (Κως), όπου παρέμεινε για 15 λεπτά, σταματώντας την κίνηση.

Στη συνέχεια, η μοτοσικλέτα συνέχισε προς την έξοδο της Κω, καταλήγοντας σε μια διασταύρωση που οδηγούσε στο Χυτήριο Κω, κοντά στο Μνημείο του ΟΗΕ για τους Πτωμένους, όπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση.

Η παρουσία αστυνομικών ήταν ισχυρή σε όλα τα σημεία από τα οποία πέρασε η μοτοσικλέτα.

Δήμαρχος Λάρνακας և Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμων Ανδρέας Βίρας Δήλωσε: «Σήμερα δίνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η επαρχία της Λάρνακας δεν αποτελεί χώρο υγειονομικής ταφής στην Κύπρο. “Η Λάρνακα δεν μπορεί να είναι μια εύκολη λύση για όλες τις προβληματικές βιομηχανίες.” Πρόσθεσε ότι εδώ και δεκαετίες είχαμε δεξαμενές υγρού καυσίμου LPG που βγαίνουν τώρα, αλλά επιστρέφοντας στην πολιτεία της Λάρνακας, το χυτήριο έπρεπε να βρίσκεται, βρισκόταν στη Λάρνακα, easy η εύκολη λύση της Λάρνακας για όλες τις βαριές βιομηχανίες.

«Σήμερα δίνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο δήμαρχος της Λάρνακας, τονίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε, η Λάρνακα δεν μπορεί να δεχτεί άλλες βαριές βιομηχανίες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των περιφερειών. “

Ο κ. Viras είπε: «Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των λαών του Idali». “Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι βιομηχανίες δίπλα σε σχολεία και κατοικημένες περιοχές”, είπε. “Τα προβλήματα δεν επιλύονται μετακινώντας τα σε άλλες περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά”, είπε. Τα προβλήματα επιλύονται μέσω της σωστής ανάπτυξης, του διαλόγου և ειδικών δράσεων που δεν δημιουργούν προβλήματα σε άλλους τομείς. «Λυπούμαστε που λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό», είπε.

Σημείωσε ότι η περιοχή του Kosi և Kalavasos, που είναι το άλλο μέρος όπου θέλουν να βρουν αυτά τα αντικείμενα, είναι η μόνη περιοχή που απομένει στη Λάρνακα. Από τη μία πλευρά, είναι το αεροδρόμιο, είπε, και από την άλλη πλευρά, οι εγκαταστάσεις, δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα εμπόδια για την ανάπτυξη της Λάρνακας. Μιλήσαμε, συνέχισε, για τις περιοχές που είναι κατοικημένες, υπάρχουν σχολεία, θα χτιστούν νέα σχολεία, είναι αρκετά κοντά, ακόμη και δίπλα στο χυτήριο, κάτι που είναι μεγάλο βάρος. Αυτοί είναι πόλοι ισχύος. “Θέλουμε να πούμε ότι φτάνει στη Λάρνακα.”

Ο δήμαρχος της Λάρνακας είπε ότι σήμερα είναι το πρώτο βήμα, “βλέπετε τη συμμετοχή των ανθρώπων, τα επόμενα βήματα θα είναι πιο δυναμικά, θα είναι πιο ογκώδη, έτσι όσοι σκέφτονται να το αφαιρέσουν από το μυαλό τους.”

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για να ασκήσει περισσότερη πίεση στην κυβέρνηση, ο Αντρέας Βίρας είπε: «Εμείς, ως Ένωση Δήμων, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου για την ανάπτυξη αυτών των βιομηχανιών. “Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη βούληση και την επιθυμία μας να καθίσουμε στο τραπέζι και να φιλοξενήσουμε αυτές τις βιομηχανίες, καθώς είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς άσφαλτο, χωρίς καμία βιομηχανία.

Υπάρχουν δρόμοι, υπάρχουν περιοχές που απέχουν πολύ από οικισμούς, μακριά από σχολεία, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν χωρίς προβλήματα.

Ο δήμαρχος της Λάρνακας δήλωσε ότι “αυτή τη φορά στη Λάρνακα είμαστε όλοι ενωμένοι. Οι δήμοι και οι κοινότητες της περιοχής, τα κόμματα, όλα τα σώματα της πόλης είναι ενωμένα, δίνουμε ένα σαφές μήνυμα. ” Επανέλαβε ότι θέσαμε το τραπέζι, την προθυμία μας να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι για να βρούμε λύσεις. Όχι μόνο να απορρίψουμε, αλλά και να δούμε πώς βρίσκουμε λύσεις.

Δήμαρχος Αραδίπου Ευάγγελου Ευαγγελίδη Δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι η μετεγκατάσταση υφιστάμενων εγκαταστάσεων ασφάλτου, θέλουν να το φέρουν σε εμάς».

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για αυτό που βλέπουν, δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης βιομηχανικών εργοστασίων, αλλά είμαστε υπέρ του διαλόγου με το κράτος για την ανάπτυξη αυτών των εργοστασίων այլ άλλων εγκαταστάσεων της κατηγορίας Α, τα οποία πρέπει να λειτουργούν βάσει συμφωνίας. με τις τοπικές αρχές, ώστε οι άνθρωποι να μην παραπονιούνται, οι οποίοι δικαιολογούν παράπονα, γιατί κάθε φορά που βλέπουμε εργοστάσια να αναπτύσσονται σε περιοχές που δεν το επιτρέπουν.

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης είπε ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται πρόσφατα σε βιομηχανική περιοχή της κατηγορίας Α, «χωρίς να μιλάμε, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να βρούμε λύσεις μαζί, καθώς το κράτος πρέπει να συνεργαστεί με τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης», είπε, τονίζοντας ότι αυτό δεν έχει προηγούμενο περιοχή. για: Στη Λάρνακα, για να μαζέψουμε τόσα πολλά άτομα που συνήθως δεν μαζεύονται οι άνθρωποι της Λάρνακας, φαίνεται ότι το ποτήρι είναι γεμάτο, և οι άνθρωποι և δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν να δουν αυτή τη συμπεριφορά στη Λάρνακα “Αυτή είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία”, είπε ο κ. Ευαγγελίδης – έχοντας αυτοκίνητα λόγω του covid-19, εάν δεν καθόμαστε στο τραπέζι για να δούμε τι μπορεί να γίνει, αυτά τα γεγονότα θα ανέβουν στην κορυφή – δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν αυτά τα εργοστάσια.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική δημόσιας διαβούλευσης με τη συμμετοχή τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων, κατοίκων και κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, ο δήμαρχος Αραδίππου είπε ότι «η θέση μας από την αρχή ήταν να επιβεβαιώσουμε αυτές τις εξελίξεις. Δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αυτά τα προβλήματα. “

Δήμαρχος Λύμπιας Μιχάλης Γεωργίου Δήλωσε, “Για άλλη μια φορά παρατηρούμε άδικη μεταχείριση του πληθυσμού. “Η κοινότητά μας είπε για δεύτερη φορά ότι αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υποβάθμιση της επικράτειάς μας”.

Απευθυνόμενος στις αρχές, ο δήμαρχος της Limpia είπε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διαμαρτύρονται όλες οι πληγείσες κοινότητες, επειδή οι αρχές δεν έχουν καθίσει στρατηγικά για να δουν πού μπορούν να βρίσκονται αυτές οι βιομηχανίες, οι κάτοικοι δεν είναι καθόλου άδικοι, τόνισε. ότι οι αρχές είναι οι απόψεις του λαού, επειδή ζουν σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να προστατεύονται από το κράτος και όχι από τους κατασκευαστές. Η κοινότητα των Limpia θα βρεθεί ξανά στους δρόμους, είπε ο κ. Γεωργίου, δεν θα επιτρέψει αυτήν την ενοχλητική βιομηχανία. “Πιστεύω ότι λόγω της Λάρνακας, του Αραδίπου, αυτή τη φορά θα είμαστε πιο δυνατοί, θα κερδίσουμε τον αγώνα”, είπε.

Ερμής Χριστοδούλου εξ ονόματος της επιτροπής αγώνων “No Kosis Aradipu Asphalt” δήλωσε ότι η επαρχία της Λάρνακας διαχειρίζεται ήδη τις βιομηχανικές περιοχές և βαριά βιομηχανία κάθε είδους, για παράδειγμα. Αέρια καυσίμου, αεροδρόμια, λιμάνια, χυτήρια think Πιστεύουμε ότι είναι καιρός για άλλες περιοχές να αναλάβουν το βάρος της εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας. “Ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάντιθ προσπαθεί να μας πείσει ότι τα φυτά ασφάλτου θα είναι κλειστά και ασφαλή για τις κοινότητες και το περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε: «Οι πολιτικοί us η κυβέρνηση μας έχουν δείξει ότι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε σε αυτά τα ζητήματα, καθώς οι ίδιες οι κυβερνήσεις παραβιάζουν τα πρωτόκολλα, για παράδειγμα, τον χώρο υγειονομικής ταφής που έχει γίνει χώρος υγειονομικής ταφής».

Ο κ. Χριστοδούλου ρώτησε, “Εφόσον τα νέα κλειστά εργοστάσια είναι ασφαλή, γιατί να μην εκσυγχρονίσουν τα υπάρχοντα και να σώσουν το κίνημα;” Εφόσον είναι τόσο ασφαλές, γιατί να μην επιστρέψετε στο ΣΓΠ; Επειδή είναι ασφαλές, επειδή δεν το παίρνουν στις αυλές τους, όπως είπε κάποτε ένας άλλος υπουργός, είπε.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η γεωγραφία της περιοχής δεν επιτρέπει τέτοια εργοστάσια, τονίζοντας ότι «επειδή τα σκουπίδια από το κράτος της Λευκωσίας έρχονται στην Κω buried θάβονται χωρίς θεραπεία, γιατί σήμερα υποφέρουμε από τη μυρωδιά των θαμμένων σκουπιδιών, αύριο “Μυρίστε το κοκτέιλ λόγω των ρευμάτων στον αέρα που εξαπλώνονται στην περιοχή.”

Πηγή: KYPE

Source