Μαζική – ειρηνική επίδειξη της αγανάκτησής τους στη Λευκωσία (φωτογραφία-βίντεο)

Μαζική ειρηνική διαδικασία της πλατφόρμας “As Damai”. Ροή μπολ և συνθήματα ενάντια στο μπλέξιμο – Τέλος της μακράς σειράς χειροκρότησης – Δείτε φωτογραφίες

Η σημερινή κινητοποίηση της πλατφόρμας “As Damai” ακολούθησε ένας πολύ μαζικός, εντελώς ειρηνικός “παλμός” που πραγματοποιήθηκε μετά την εκδήλωση το Σάββατο, που ακολούθησε επεισόδια και χρήση βίας, η οποία ανταποκρίθηκε στις βίαιες αντιδράσεις.

Στη σημερινή εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες πολίτες οργανωμένων ομάδων που ανήκουν στο πρόγραμμα, αλλά άτομα που ήθελαν να δείξουν την απογοήτευσή τους. Οι συμμετέχοντες με αφίσες και συνθήματα συγκεντρώθηκαν στο εναρκτήριο πάρκο της Κολοκάσι στις 4 το απόγευμα, μετακόμισαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, σταμάτησαν για λίγο και στη συνέχεια συνέχισαν στο Μουσείο, το σημείο εκκίνησης του αγάλματος του δράκου Μάρκου.

Εκεί, η πορεία διαλύθηκε με τους διοργανωτές, οι οποίοι ζητούσαν συνεχώς τη διάλυση της ειρήνης, διασφαλίζοντας χώρο, τάξη και ασφάλεια.

Δεν υπήρξαν αποκλίσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι συμμετέχοντες κράτησαν την απόσταση τους, φορώντας τις μάσκες τους. Υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από ηχεία σχετικά με τη διατήρηση υγειονομικών μέτρων.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως “μέσα – εμπλοκή”, “μέσα – διαφθορά”, “μέσα – αστυνομική βία”, “παραίτηση”, μερικά από αυτά πέτυχαν εναντίον των κομμάτων για χάρη της δημόσιας υγείας և εναντίον της αστυνομίας. Οι άλλοι έριξαν φυλλάδια με τα συνθήματα «Ο εχθρός είναι οι τράπεζες», ενώ το σύνθημα «Στο δρόμο για να σπάσει την τρομοκρατία». Υπήρχαν επίσης αφίσες με συνθήματα στα τουρκικά.

Ο ρυθμός έπαιξε με κρουστά όργανα, ενώ σε ένα σημείο έπαιξε το τραγούδι Accordion του Manos Loizos. Οι αστυνομικοί τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, χωρίς να παρεμβαίνουν στους ελέγχους. Το σκάφος Aiantas φέρεται να ήταν έξω από την Αρχιεπισκοπή.

Τα εγκαίνια του Κολοσσού ακολούθησαν ένα μακρύ χειροκρότημα.

https://www.youtube.com/watch?v=EVMdLwWgnXw:

https://www.youtube.com/watch?v=nmlcHIjS5M0:

https://www.youtube.com/watch?v=31Fxh3p4fzU:

Στην κορυφή της πορείας του Μαρτίου συμμετείχαν διάφοροι οργανισμοί στο πρόγραμμα, στη μέση με περίπου χίλιους πολίτες να βαδίζουν στην 9η πύλη.

Στο δρόμο υπήρχαν πολίτες όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες σε αναπηρικά αμαξίδια, ποδήλατα ιππασίας, σκύλοι με πατίνια, ηλικιωμένοι, άνθρωποι σε αναπηρικές καρέκλες և πολλά λουλούδια.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από ξένα μέσα ενημέρωσης με προγράμματα και ανακοινώσεις.

Source