Μαζικοί εμβολιασμοί το καλοκαίρι, λένε οι υπηρεσίες υγείας

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που καλύπτουν το ευρύτερο κοινό στην Κύπρο πρόκειται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους, παρέχοντας την απαραίτητη προστασία έναντι του covid-19, δήλωσε η αναπληρωτής διευθυντής υπηρεσιών υγείας Όλγα Καλακούτα.

Σε μια συνέντευξη με τον «Φιλελεύθερο», η Καλακούτα σημείωσε ότι η επιστροφή στην ομαλότητα εξακολουθεί να είναι μια μακρινή πραγματικότητα και μέχρι τότε, τα στοχοθετημένα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν και να προσαρμοστούν σε διαστήματα σύμφωνα με τις επιδημιολογικές συνθήκες της εποχής.

Η Καλακούτα τόνισε ότι μετά την έγκριση της Pfizer-Biontech, αξιολογείται ένα 2ο αντι-covid εμβόλιο, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμένη παροχή εμβολίων.

Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, περίπου 65 έως 70 τοις εκατό, θα προστατεύεται από covid, όταν οι διαθέσιμες προμήθειες αυξάνονται από μερικές χιλιάδες την εβδομάδα σε δεκάδες χιλιάδες και αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το καλοκαίρι, τουλάχιστον στην ΕΕ.

Η Καλακούτα είπε ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Source