“Μακάρι να μην μπήκα ποτέ” Η φωνή του νησιού

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης έδωσε συνέντευξη μεγάλης κλίμακας στην εφημερίδα Πολίτη. Στο τρέχον τεύχος της εφημερίδας, συζητήθηκε το ζήτημα της ιθαγένειας για επενδύσεις, γνωστό και ως «χρυσό διαβατήριο» στο κοινό, και κατηγορώντας τον και την οικογένειά του ότι εμπλέκονται σε διαφθορά μέσω της πρώην δικηγορικής εταιρείας.

Η εφημερίδα θα δημοσιεύσει το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, για το Κυπριακό, τους υδρογονάνθρακες και τις δυνατότητες άμυνας, στο αυριανό τεύχος.

Στη σημερινή ενότητα με τίτλο «Μακάρι να μην έχω εμπλακεί ποτέ στα διαβατήρια», ο Αναστασιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η διαφθορά εξερράγη στη Νότια Κύπρο κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρχαν παραβιάσεις και παρανομίες στην πρακτική της ιθαγένειας για επενδύσεις.

Αναφέροντας ότι η πρώην δικηγορική εταιρεία έχει διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα και ότι δεν έχει βρεθεί τίποτα αρνητικό γι ‘αυτόν, ο Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι εάν γνώριζε ότι το άτομο και η οικογένειά του θα στοχεύονταν, θα αποφύγει να τα αφήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.

(ΕΤΣΙ)

Source