Μαρίνα Μάντρη. Δεν υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για τα θύματα να αναφέρουν παρενόχληση [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν υποβλήθηκαν καταγγελίες, οι δράστες δεν ονομάστηκαν, καθώς δεν υπάρχει ασφαλές περιβάλλον όπου το θύμα μπορεί να αναφέρει σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική / σωματική βία, δήλωσε η Μαρίνα Μάντρι, Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Συνεργασίας Ηθοποιών.

Μιλώντας στη Μέρα Μεσιμέρι στην εκπομπή ANT1, η Μαρίνα Μάντρι, η οποία επιβλέπει την ειδική επιτροπή που ερευνά την παρενόχληση, δήλωσε ότι δεν έχουν υποβληθεί επίσημα παράπονα, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Mandri είπε ότι αντιμετώπιζαν ένα μεγάλο πρόβλημα, “Η Ελλάδα είχε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά θα έπρεπε να ελπίζουν ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή στην Κύπρο.”

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο στόχος της Επιτροπής είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο το θύμα μπορεί να μιλήσει χωρίς φόβο να στιγματιστεί ή να περιθωριοποιηθεί.

Όπως εξήγησε, σκοπός της ειδικής επιτροπής της κ. Mandry θα είναι η ενημέρωση του θύματος, η παροχή επαγγελματικής βοήθειας και η συνεργασία με ψυχολόγους και δικηγόρους.

“Τέλος, δημιουργήστε ένα ημερολόγιο τέτοιων περιπτώσεων για να ξέρουμε πού πηγαίνουμε, πού είμαστε, γιατί τώρα όλα είναι χάος”, είπε ο ηθοποιός.

Ταυτόχρονα, είπε ότι η Επιτροπή βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, αλλά ο στόχος είναι να λάβει καθοδήγηση από ψυχολόγους σχετικά με τη θεραπεία των θυμάτων.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι υπάρχει ένας κώδικας σεξουαλικής παρενόχλησης, που δημιουργήθηκε από τους SEC, PEO και OEB, և θα προσπαθήσουν να τον χρησιμοποιήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=sanweNamcJ8:

Source