Μαύρο κουτί επιβατικού αεροπλάνου που συντρίβεται στην Ινδονησία αφαιρείται από τη θάλασσα

πανό8

Αναφέρεται ότι η έρευνα για τα συντρίμμια του επιβατικού αεροπλάνου και τα πτώματα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στην Ινδονησία θα συνεχιστεί.

Το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, το οποίο συμμετείχε στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, μεταφέρθηκε στο κέντρο κρίσης στην περιοχή του λιμένα βόρεια της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

πανό134

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε εδώ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Hadi Tjahjanto δήλωσε ότι το μαύρο κουτί (καταγραφέας δεδομένων πτήσης) του αεροπλάνου αφαιρέθηκε από τη θάλασσα στις 16.40 τοπική ώρα από τους δύτες που εργάζονται στην περιοχή.

Ο Tjahjanto δήλωσε ότι η αναζήτηση για τη συσκευή εγγραφής φωνής πιλοτηρίου συνεχίζεται και αναμένουν ότι αυτή η συσκευή θα αφαιρεθεί σύντομα και ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν τα υπολείμματα και τα μέρη του αμαξώματος του αεροσκάφους.

Ο Soerjanto Tjahjono, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT), δήλωσε ότι αναμένει ότι θα χρειαστούν 2 έως 5 ημέρες για την απόσυρση δεδομένων από το μαύρο κουτί.

Αρχές στο νοσοκομείο όπου αφαιρέθηκαν τα πτώματα ανέφεραν ότι συνολικά 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συνοδηγού, μιας αεροσυνοδού και 2 επιβατών, εντοπίστηκαν σε εξετάσεις DNA.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν έχουν κάνει επίσημη εξήγηση για τον λόγο της συντριβής μέχρι τώρα, δήλωσαν ότι ο λόγος μπορεί να καθοριστεί εξετάζοντας το μαύρο κουτί.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι το επιβατικό αεροπλάνο “SJ182”, με πλήρωμα 12 και 50 επιβατών, προσγειώθηκε στο σημείο μεταξύ του νησιού Laki και του Lancang, στα βόρεια παράλια της πρωτεύουσας Τζακάρτα, ότι η επικοινωνία διακόπηκε περίπου 5 λεπτά μετά την απογείωση. είχε εξηγήσει.

Source