Μείωση των ασθενών «αναπνοής», προετοιμασίες για το τρίτο κύμα (VIDEO)

Από τη Νάσια Ιωάννου

Η Κύπρος μπήκε στον δεύτερο γύρο ανάπαυσης με τα καλύτερα σημάδια. Το θετικό ποσοστό είναι χαμηλό και, από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στα νοσοκομεία βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Τέλος, το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το κέντρο υγείας της χώρας, αναπνέει ανακούφιση καθώς ο αριθμός των ασθενών πλησίασε τους 20. Αριθμοί που πρέπει να δούμε από το πρώτο στάδιο της επιδημίας.

Amalia Hatsigiani – Επιστημονικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου
Φαίνεται ότι τα μέτρα που ελήφθησαν άρχισαν να αποφέρουν καρπούς τις τελευταίες ημέρες. Από τη μία πλευρά, η έγκαιρη διάγνωση διευκολύνθηκε από την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων και, από την άλλη πλευρά, την έναρξη των εμβολιασμών. Αλλά τίποτα δεν είναι δυνατό χωρίς πιστή τήρηση των μέτρων. ”

Ο αριθμός των νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν και παραμένουν υψηλά, οι εισαγωγές μειώνονται καθημερινά. 103 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν χθες, αναπνέοντας δύο μήνες πριν από την καταχώριση του διψήφιου αριθμού ασθενών.

Pampos Sharilau – Εκπρόσωπος της OKYPY
“Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περαιτέρω μειώσεις. “Είναι ευχάριστο ότι οι νοσηλείες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν αρχίσει να μειώνονται.”

Source