Μεγάλη αντίδραση από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην κίνηση της Αιγύπτου: 3.000 χρόνια προδοσίας

Η εφημερίδα Proto Thema, «Η προδοσία της Αιγύπτου» στην έκθεση με τίτλο «Η Αίγυπτος είναι η ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας», όπως δηλώνεται από την περιοχή που περιορίζεται από την έρευνα επιχορηγήσεων υδρογονανθράκων, δήλωσε ότι η απόφαση του Καΐρου σχετικά με αυτό το θέμα «προδοσία γραφειοκρατίας τριών χιλιάδων ετών του αιγυπτιακού κρατικού μηχανισμού ως “περιγράφεται.

Τελευταία εξήγηση των πηγών ασφαλείας σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου

Στην έκθεση, αναφέρθηκε ότι αυτή η στάση της Αιγύπτου προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας και ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς μετακόμισε επειγόντως στο Κάιρο μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdulfettah al-Sisi. Υποστηρίχθηκε ότι υπήρχε διαφορά από τη διαμάχη σχετικά με τον προσδιορισμό της εταιρείας που θα την κάνει.

Στις εν λόγω ειδήσεις, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών (ο Dendias θα ηγηθεί), Mevlut θα βρείτε τον Cavusoglu Egypt, τα όρια της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας για μια λύση στο πρόβλημα που θα ωφελήσει την πτυχή να αναγνωρίσει ευχαρίστως τον τύπο; Η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου με το Αποκλειστικό τέλος της περιοχής που ορίζεται από τα όρια της ένα τμήμα της Οικονομικής Ζώνης στα ανατολικά του 28 μεσημβρινού Θα μπορέσει να βρει ένα «χρυσό τμήμα» για την επίλυση του προβλήματος που προκύπτει κατά την εύρεση μιας εταιρείας που θα κάνει έρευνα; Διαφορετικά, το Κάιρο είναι μια γραφειοκρατία φαραώ Οι συνέπειες που προκύπτουν από τον μηχανισμό θα κολλήσουν στο αβέβαιο σφάλμα; “

– “Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ”

η εφημερίδα Ta Nea “Το ύπουλο παιχνίδι της Αιγύπτου με την Τουρκία”, το δελτίο ειδήσεων υπό τον τίτλο, “Η αποκλειστική Αίγυπτος, Αθήνα και Κάιρο κατέληξε σε συμφωνία με την Οικονομική Περιοχή, στην οποία ένα δέμα στη νοτιοανατολική πλευρά της θάλασσας, σοβαρό στην Αθήνα δεν το επιτρέπει για έρευνα υδρογονανθράκων Έγραψε ότι προκάλεσε άγχος.

Η Αθήνα, η Αίγυπτος και η Νότια Κύπρος, ο απερχόμενος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στη διπλωματική σκακιέρα με τον Ντέντια θα ηγηθεί των ειδήσεων που έχουν εκφραστεί στο νέο εγχείρημα, τις περιγραφές πιθανής προσέγγισης μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου της κυβέρνησης Αθηνών που παρακολουθούνται στενά όπως ορίζεται.

Η ελληνική πύλη “energia.gr”, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποίησε τον τίτλο “Ερωτηματικά για την έγκριση του δέματος W18 από το Κάιρο”, “Το αιγυπτιακό Υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε να επιτρέψει την έρευνα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια ζώνη (δέμα W18) από την Αθήνα και το Κάιρο, καθώς η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. ” αξιολογήθηκε.

Η Αίγυπτος, η οποία σας επιτρέπει να ερευνήσετε την περιοχή όπως ανακοινώθηκε από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στις ειδήσεις συντονίζει τον ΟΗΕ, περιορίζοντας την περιοχή, τόνισε ότι οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται από την Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΑ

.Source