Μεγάλο άγχος, θέα στα νοσοκομεία. … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ανησυχώντας για την εισροή νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός, χωρίς να αποκλείσει ένα γενικό σενάριο αποκλεισμού.,

Τον πρώτο χρόνο, ο αριθμός των νοσοκομειακών ασθενών υπερέβη το νέο ρεκόρ, αλλά ευτυχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που είναι τώρα είκοσι, δεν έχει αυξηθεί. Συνολικά 167 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε τέσσερα νοσοκομεία ΟΚΥΠΥ, 48 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλα τα μάτια είναι τώρα στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς τα μέτρα που θα συνεχιστούν στην καθημερινή μας ζωή μετά τις 10 Ιανουαρίου θα εξαρτηθούν από τη θεραπεία ασθενών με cosid-19 σε αυτά. Τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας επιβάλλουν περιορισμούς στη νοσοκομειακή περίθαλψη, σε περίπτωση προσέγγισης που θα ακουστεί ένας νέος συναγερμός, θα εισαχθούν νέοι περιορισμοί

“Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι αυτό που θα συμβεί στο WMC, δηλαδή, εάν υπερβούμε ορισμένα όρια πέρα ​​από τα οποία το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει όπως θα ήθελε, προσφέροντας βέλτιστη φροντίδα. Για παράδειγμα, εάν έχουμε 30 άτομα στην CRU, αυτό είναι κάτι που θα αρχίσει να περιπλέκει την κατάσταση կլինի θα υπάρξει κλήση. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά δεν θέλετε να απογοητευτείτε εάν δεν μπορείτε να πάρετε τη σωστή θέση, οπότε επενδύστε σε ένα καλό καπό. “Θα πρέπει να ενεργήσετε νωρίτερα όταν έχετε κάλυψη 70-80% των ενεργών κρεβατιών MPM”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Γιώργος Βορ Νικολόπουλος, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας.

Η ΟΚΥΠΥ έχει αναπτύξει περισσότερα από σαράντα κρεβάτια ανάνηψης στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με σχέδια να αυξήσει κρεβάτια για περισσότερους από διακόσιους ασθενείς που δεν χρησιμοποιούν IC. Η εκτίμηση για τις επόμενες ημέρες είναι ότι ο αριθμός των νοσηλευτικών μπορεί να αυξηθεί, δεδομένου ότι τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες (μέχρι χθες) έχουν εντοπιστεί 5342 περιπτώσεις, μερικές από τις οποίες είναι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του. πληθυσμός

“Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλές διαγνώσεις”, δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι τα θετικά ποσοστά για τις δοκιμές αντιγόνων είναι σταθερά στην περιοχή από և 3,5 έως 5%, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί που εμφανίζονται τώρα μας δημιουργούν. Πρόβλημα: Από τη μία πλευρά, υπάρχει ένα βάρος ασθένειας στην κοινότητα, αλλά από την άλλη πλευρά, το σημαντικό είναι ότι μετατρέπονται σε νοσοκομείο. Έχουμε δει μια απότομη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών, με τον μέσο αριθμό των κινητών να είναι 16 εισαγωγές την ημέρα. «Εμείς στο IMC είδαμε ότι οι ασθενείς πυροβολήθηκαν, έφτασαν τους 28, άρχισαν να ασκούν μεγάλη πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για τη λήψη τελικών αποφάσεων. Ερωτηθείς εάν είχαν ληφθεί νέα μέτρα, ο καθηγητής επιδημιολογίας είπε ότι ένα μέτρο ήταν αυτό που ανακοινώθηκε για «περιορισμό της επαφής μεταξύ διαφορετικών οικογενειακών« φίλων ». Είναι ένα μέτρο που θεσπίστηκε για τον περιορισμό της μεταφοράς. “Ένα μεγάλο ποσοστό των μέτρων πλησιάζει μια γενική απαγόρευση, δηλαδή, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα.”

Οι επόμενες μέρες περιγράφονται ως αποφασιστικές, καθώς θα δείξουν ότι στο τέλος ο αποκλεισμός είναι η μόνη επιλογή. “Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί περιορισμοί. Στο τέλος, όταν δεν επιτρέπεται σε πολλές οικογένειες να επικοινωνούν, είμαστε πολύ κοντά σε έναν γενικό αποκλεισμό. Το κλείσιμο άλλων επιχειρήσεων λιανικής παραμένει τώρα. Το κλειδί είναι να διατηρηθεί η στρατηγική, οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες μετά την έγκαιρη επέμβαση. “Εάν συνεχίσουμε αυτό, δηλαδή, αν όλα είναι κλειστά, θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες”, τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως εξήγησε, ελήφθησαν μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς το επιδημικό κύμα άρχισε να δείχνει τα δόντια του, με πολλά πειράματα, ακολουθώντας τα όρια του συστήματος. “Αυτά τα μέτρα πρέπει να διαρκέσουν πολύ ή πρέπει να αρχίσουν να γίνονται πιο εντατικά. Δεν γνωρίζουμε εάν το μεταλλαγμένο στέλεχος θα μπορούσε να επηρεαστεί με κανέναν τρόπο στην Κύπρο, το οποίο στην Αγγλία έδειξε σαφώς ότι έπαιξε ρόλο, καθώς τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι είναι πιο μεταδοτική. Περιμένουμε αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής. Αλλά επειδή οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν διαθέτουν μοριακή επιδημιολογία ή καλό μηχανισμό ελέγχου, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το σύστημα υπάρχει στη Βρετανία. «Κάθε μέρα παίρνουν μερικά δείγματα, σχηματίζουν μια ακολουθία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source