ΜΕΓΑΛΟ. Papafilipu և DEPE για PTA. “Η παροχή υπηρεσιών σε Σαουδάραβες επενδυτές είναι πολύ νόμιμη” [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Λούκης Παπάφ Φιλίππου և SIA DEPE Νομική Υπηρεσία βρίσκει την έκθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τη γνωστή υπόθεση των Σαουδάραβων που έλαβαν την κυπριακή ιθαγένεια σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο σημερινό τεύχος της εφημερίδας POLITIS.

“Θεωρούμε ατυχές το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στην εκλογή του ιδρυτή του γραφείου μας Lucky Papafilipou. Το γραφείο πρέπει να απαντήσει στις αναφορές του προέδρου, επειδή εκπροσωπεί αυτά τα άτομα για κάποιο χρονικό διάστημα. “Το γραφείο μας ολοκλήρωσε το αυστηρό νομικό έργο σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο χωρίς καμία παρέκκλιση”, ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση διευκρίνισε ακόμη και ότι το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικών Επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ακινήτων, προετοιμάστηκε όχι από γραφείο αλλά από νομική εταιρεία. Τονίζει ότι η παροχή υπηρεσιών στα προαναφερθέντα άτομα σταμάτησε μετά την κοινοποίηση αλληλογραφίας από το Υπουργείο Εσωτερικών στη νομική υπηρεσία.

“Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η νομοθεσία της Κύπρου δεν αναγνωρίζει την πολυγαμία, επομένως οι άλλοι σύζυγοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να απολύσουν χωρίς πρόσθετες επενδύσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι υποθέσεις αυτών των άλλων συζύγων διεκπεραιώθηκαν από άλλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο δεν ανέφερε το συμπέρασμα του Kalogiru “, ανέφερε.

Σε συνέντευξη με τον “Πολίτη”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στο ερώτημα αν έκανε λάθος όταν χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σαουδάραβου επενδυτή. “Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος του. Ήταν ο Λούσης Παπαφιλίπου και αργότερα ο Χρήστος Πακαλίδης. ”

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι το κράτος επωφελήθηκε από τη χρήση των αεροπλάνων του επιχειρηματία, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς υπεξαίρεσης κρατικών χρημάτων και πρόσθεσε ότι τα διαβατήρια είχαν εκδοθεί σωστά.

“Τι λέει το συμπέρασμα του Kalegiru; Τους δόθηκαν σωστά. Υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις, για παράδειγμα. ότι δεν έμειναν μόνιμα ή για δεύτερη γυναίκα. Ήταν ο άντρας ερωτευμένος; Και εδώ είναι υπεύθυνοι οι ερευνητές. “Για να είμαστε αντικειμενικοί, σωστοί, να μην προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με οποιονδήποτε τρόπο”, εξηγεί ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του.

Source