Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ στην ΤΔΒΚ

Στο Συμβούλιο Υπουργών που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Ersan Saner, ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα λόγω της αύξησης των υποθέσεων Kovid-19.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Saner είπε ότι, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, υπήρχαν ορισμένα προβλήματα στην ΤΔΒΚ λόγω της πανδημίας και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων πλησίασε τη δεκαετία του ’30 και ότι συλλέχθηκαν εξαιρετικά.

Υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος στόχος τους είναι η προστασία της υγείας των ανθρώπων, ο Saner δήλωσε ότι θέλει να γυρίσει τους τροχούς της οικονομίας.

– Ο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΒΡΑΧΥΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ

Η Saner δήλωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 έως τις 05:00 από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 25 Ιανουαρίου.

Σημειώνοντας ότι υπό κανονικές συνθήκες, οι ενδιάμεσες αργίες λήγουν στις 18 Ιανουαρίου και οι ενδιάμεσες αργίες σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία προγραμματίζονται να ανοίξουν από αυτήν την ημερομηνία, παρατείνεται έως τις 22 Ιανουαρίου, ο Saner είπε ότι το ζήτημα του ανοίγματος σχολείων θα επανεκτιμηθεί σε συνεννόηση με το Ανώτατο Συμβούλιο των μεταδοτικών ασθενειών στις 22 Ιανουαρίου.

Η Saner ανακοίνωσε ότι η αύξηση του κόστους ζωής δεν θα εφαρμοστεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αυτές οι πληρωμές θα γίνουν αργότερα και ότι ο πραγματικός τομέας θα υποστηρίζεται με αυτόν τον πόρο.

Ήρθε στο εμβόλιο 20 χιλιάδες δόσεις στις 14 Ιανουαρίου από την Τουρκία στην ΤΔΒΚ και ειδικά στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Saner, υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε, “ο Υπουργός Υγείας μας, έμαθα ότι εφαρμόζονται σε πολύ σοβαρές μορφές για να κάνω αυτή τη στιγμή εμβόλιο. Ενώ υπάρχει έλλειψη εμβολίου στον κόσμο, η πατρίδα μας στέλνοντας αυτά τα εμβόλια, έχει δείξει τη σημασία που δίνει στον απόγονο. ” είπε.

Ο Σανέρ, ο οποίος συνέβαλε στο πρώτο εμβόλιο για την αποστολή του Προέδρου της ΤΔΒΚ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αντιπροέδρου Fuat Oktay και ευχαρίστησε τους αξιωματούχους του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της.

ΠΗΓΗ: ΑΑ

.Source