Μετάβαση σε χώρο εργασίας μετά το κλείδωμα

Η μετάβαση σε ένα χώρο εργασίας μετά το κλείδωμα: τι να περιμένουμε και πώς να προσαρμοστεί ήταν το θέμα μιας εικονικής συζήτησης που διοργάνωσε η Phonix Leaders στη Λευκωσία στις 16 Φεβρουαρίου.

Το Phoenix Leaders φιλοξένησε την εικονική συζήτηση μεταξύ των μελών του και του Bruce Daisley, πρώην Ευρωπαίου Αντιπροέδρου του Twitter και Expert on Work Culture και Best-Selling Author.

Σε ένα βράδυ αφιερωμένο στον χώρο εργασίας μετά το κλείδωμα, η Daisley διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να οδηγήσουν μια επιτυχημένη μετάβαση στο γραφείο, καθώς και να υιοθετήσουν υβριδικά μοντέλα εργασίας και να αποφύγουν τις εξάντληση των υπαλλήλων τους.

Μετά από μια εισαγωγή που έδωσε ο συντονιστής της βραδιάς, ο Παναγιώτης Θρασύβουλου (Αναπληρωτής Συνεργάτης, Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπων, ΕΥ Κύπρος) στο The Club στη Λευκωσία, ο Μπρους έκανε παραδείγματα τόσο από τον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και από τα ιατρικά επαγγέλματα, καθώς και από τις δικές του εμπειρίες σε ηγετικούς ρόλους σε παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας, για να περιγράψουν τις βασικές αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τους ηγέτες καθώς βοηθούν τις ομάδες τους να προσαρμοστούν σε νέα μοντέλα εργασίας μετά το κλείδωμα.

Το μέλλον του χώρου εργασίας διερευνήθηκε περαιτέρω στη συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων με μέλη που ακολούθησαν. Όταν ρωτήθηκε πώς να δημιουργήσει και να ενσταλάξει μια αίσθηση κοινότητας μεταξύ ομάδων και της ευρύτερης εταιρείας όταν οι εργαζόμενοι είναι διάσπαρτοι σε διαφορετικές τοποθεσίες, ο Bruce απάντησε:

«Ενώ η έρευνα έχει δείξει ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι μπορούν να επιτευχθούν περισσότερο όταν δεν έχουν συχνά περισπασμούς στο χώρο εργασίας, η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να εργάζεται από ένα γραφείο κατά καιρούς. Οι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν πώς να διατηρήσουν την αίσθηση της ταυτότητας μεταξύ των υπαλλήλων τους, ενώ αγκαλιάζουν επίσης νέα μοντέλα εργασίας. Οι υποχρεωτικές εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις στο γραφείο τους ή στις μισθωμένες αίθουσες συσκέψεων, εάν έχουν επιλέξει να μειώσουν τον χώρο γραφείου τους, είναι ένας βασικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. “

Ο Μπρους ολοκλήρωσε το απόγευμα επισημαίνοντας τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να ωθήσουν τα κίνητρα και τη δέσμευση μεταξύ των υπαλλήλων τους και να βοηθήσουν να ενσταλάξουν μια αίσθηση σκοπού στην εργασία και τους ρόλους τους.

Αυτή η παρουσίαση σηματοδότησε την πρώτη σειρά συζητήσεων στο The Club το 2021, φέρνοντας διεθνείς ομιλητές από διάφορους τομείς εμπειρογνωμοσύνης στην Κύπρο. Προηγούμενοι ομιλητές περιελάμβαναν τον Δρ Francis Fukuyama, Ακαδημαϊκό και Καλύτερα Πωλητή, Sir John Sawers, πρώην επικεφαλής του MI6, Herman van Rompuy, πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθηγητή Vybarr Cregan-Reid, Nigel Jeremy , Επικεφαλής Μάθησης & Ανάπτυξης της British Airways και Jules Chappell, ο νεότερος Πρέσβης της Βρετανίας.

Σχετικά με το Club

Ιδρύθηκε το 2018 στη Λευκωσία από τους Phoenix Leaders, το Club είναι το πρώτο ιδιωτικό μέλος της Κύπρου και συνδυάζει μοντέρνους και ευέλικτους χώρους εργασίας με οικείες εκδηλώσεις που προσφέρουν στα Μέλη την ευκαιρία να συναντήσουν διεθνείς ηγέτες από μια σειρά τομέων και βιομηχανιών. Με φόντο το γραφικό Προεδρικό Πάρκο, το Club είναι ένας μοναδικός χώρος που συνδέει τόσο τα καθιερωμένα όσο και τα αναδυόμενα μέλη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας επιτρέποντας ένα μοντέρνο στυλ δικτύωσης και επαγγελματικής συνεργασίας.

Source