Μετά από δικαστική απόφαση, χώρισε τον 5χρονο γιο της [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγγενείς και φίλοι της 29χρονης μητέρας από την Πάφο συγκεντρώθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο σήμερα το πρωί μετά την απόφαση να μεταφέρει το πεντάχρονο παιδί της στον πατέρα της που ζει στην Αμερική, όπου η οικογένεια έζησε μέχρι το 2017.

Ο Αμερικανός πατέρας παραπονέθηκε στην Κύπρο μητέρα ότι απήγαγε τον γιο τους, τον μετέφερε παράνομα στην Κύπρο, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα Ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας τον κακοποίησε τακτικά, οπότε έπρεπε να μεταφέρει το παιδί του στην Κύπρο το 2017. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της μητέρας δεν έπεισαν το Δικαστήριο ότι η μαρτυρία του πατέρα της θεωρήθηκε αξιόπιστη.

Σε δηλώσεις προς την κάμερα, ισχυρίστηκε ότι το παιδί της δεν μπορούσε να φύγει, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως άδικο και κατηγόρησε τον άντρα της ότι ήταν ανίκανος να φροντίσει το παιδί.

Συγκεκριμένα, η μητέρα είπε, “Είμαι εδώ σήμερα γιατί τον Οκτώβριο του 2017, αυτή και ο γιος της εγκατέλειψαν την Αμερική από το σπίτι λόγω της ενδοοικογενειακής βίας που διαπράχθηκε από τον πατέρα τους. “Πήγαμε σε ένα καταφύγιο για να προστατεύσουμε τις γυναίκες νόμιμα, επιστρέψαμε στην Κύπρο.”

Ταυτόχρονα, η μητέρα ανακοίνωσε ότι ήταν εκτός δικαστηρίου ζητώντας την αναστολή της απόφασης εν αναμονή της ακρόασης της καταγγελίας της.

“Τριάμισι χρόνια αργότερα, το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει τον γιο μου πίσω στην Αμερική σε έναν πατέρα που είναι εντελώς άγνωστος σε αυτόν. Δεν έχουν καμία σχέση με το άγνωστο τοπίο”, είπε η μητέρα.

Ταυτόχρονα, η μητέρα γυρίζει στο κράτος για βοήθεια · αποφασίζει να μην αφήσει το παιδί της.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η μητέρα είναι υποχρεωμένη να στείλει το παιδί της για να πληρώσει τα έξοδα ταξιδιού έως τις 10 Φεβρουαρίου.

“Πιστεύουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία և οι αρχές πρέπει να προστατεύσουν τη μητέρα և τον ανήλικο և να διασφαλίσουν ότι ζουν σε ασφαλείς συνθήκες στην Κύπρο, καθώς έχει δημιουργηθεί ένας νέος τόπος διαμονής για το παιδί”, δήλωσε ο πολίτης στο περιφερειακό δικαστήριο.

Source