Μετά την απόκτηση 5 εκατομμυρίων νέων πελατών, το eToro Preps για IPO στο Nasdaq

Ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών eToro μπορεί να είναι σε ουρά για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο Nasdaq σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Το Fintech λέγεται ότι συνομιλεί με τη Goldman Sachs για τη διαχείριση της IPO.

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, το eToro επιτρέπει τη διαπραγμάτευση τόσο σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, εισηγμένες μετοχές, FX όσο και σε εμπορεύματα. Στις ΗΠΑ, είναι μόνο κρυπτογράφηση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την Calcalistech, η εταιρεία που εδρεύει στο Ισραήλ λέγεται ότι συνεργάζεται με την Goldman Sachs στην IPO που μπορεί να πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του 2021. Το eToro μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο δημοσίευσής του μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), μια δημοφιλής διαδρομή για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μετοχών σε ένα χρηματιστήριο. Η αποτίμηση μπορεί να υπερβεί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια που τροφοδοτούνται από τα πρόσφατα κέρδη σε νέους λογαριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το eToro κέρδισε 5 εκατομμύρια νέους πελάτες το 2020, ενισχυμένο από το κλείδωμα COVID.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του eToro, η εταιρεία έχει πάνω από 13 εκατομμύρια πελάτες σε 140+ διαφορετικές χώρες. Το Fintech λέει ότι θέλει να είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικών συναλλαγών στον κόσμο, προσφέροντας εργαλεία για επενδύσεις στις κεφαλαιαγορές, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογράφησης, μετοχών, εμπορευμάτων, ETFs κ.λπ. νέο δροσερό. Ξεκίνησε ως πλατφόρμα συναλλαγών FX, αλλά χρησιμοποίησε αυτό το ίδρυμα για να επεκτείνει τις προσφορές που αναδύονται ως δημοφιλής επιλογή για μια νέα γενιά επενδυτών. Το 2016, το eToro παρουσίασε ένα «μακροπρόθεσμο θεματικό επενδυτικό προϊόν που ονομάζεται« CopyPortfolios ». Αυτά είναι διαχειριζόμενα χαρτοφυλάκια που ομαδοποιούν τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προκαθορισμένη στρατηγική αγοράς αντιγράφοντας έναν έμπορο του οποίου η απόδοση σας αρέσει. Το ελάχιστο ποσό για επένδυση σε έναν έμπορο είναι μόλις 200 $.

Το 2018, η εταιρεία δημιούργησε το eToroX, μια θυγατρική εταιρεία blockchain. eToroX προσφέρει κρυπτογραφημένο πορτοφόλι και ανταλλαγή, που υποστηρίζει διακριτικά στοιχεία. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης στοίχημα.

Το eToro ρυθμίζεται σε διαφορετικές δικαιοδοσίες όπως το Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την Ευρώπη και το Αρχή οικονομικής συμπεριφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Source