Μετά την «επιβολή έγκρισης» του WhatsApp, οι χρήστες

Αντιδρώντας στην ενημερωμένη “Πολιτική απορρήτου” του WhatsApp, οι χρήστες άρχισαν να προτιμούν τις τοπικές εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων BiP και Dedi.

Στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, η οποία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, το γεγονός ότι πολλές κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες έχουν γίνει έλεγχοι σε μεγάλο μέρος του ψηφιακού πεδίου, έφερε στο προσκήνιο την έννοια της «ψηφιακής αποικιοκρατίας» σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ίδιος ο ψηφιακός χώρος με την έμφαση στην ανισότητα που σε κάνει να νιώθεις καλά από τα καλύτερα «άτομα που ενδιαφέρουν σε ένα όνομα ή αριθμό που συνειδητοποίησε ότι η ψηφιοποίηση είναι να τερματίσει τον φασισμό. ήταν μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Χιλιάδες μετοχές δημιουργήθηκαν με την ετικέτα # WHATSAPPSİLORİZ

Ενώ ο ψηφιακός χώρος πιο δίκαιος διατηρούσε τη θέση του στην ατζέντα, το WhatsApp ενημέρωσε την “Πολιτική απορρήτου” στις 4 Ιανουαρίου και έδωσε στους χρήστες έως τις 8 Φεβρουαρίου για έγκριση. Το WhatsApp δήλωσε ότι εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι νέες προϋποθέσεις, η εφαρμογή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στην ενημερωμένη Πολιτική Απορρήτου του WhatsApp, “Τα στοιχεία σας ενδέχεται να μεταφερθούν ή να μεταδοθούν ή να αποθηκευτούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία σε οποιαδήποτε χώρα ή περιοχή του κόσμου όπου παρέχονται οι υπηρεσίες μας, εκτός από όπου ζείτε.” συμπεριλήφθηκε δήλωση. Ωστόσο, το WhatsApp έχει διαφορετική Πολιτική Απορρήτου για χρήστες σε χώρες της ΕΕ.

Ενώ οι χρήστες σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν “επιβολή συναίνεσης”, το μέρος μεταφοράς δεδομένων και επεξεργασίας της Πολιτικής Απορρήτου για χρήστες σε χώρες της ΕΕ περιλαμβάνει:

“Χρησιμοποιούμε τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορές σε τρίτες χώρες ή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις επιλεξιμότητας / επιλεξιμότητας σε ορισμένες χώρες, αναγνωρίζοντας ότι μια τρίτη χώρα, περιοχή ή ένας ή περισσότεροι συγκεκριμένοι τομείς εντός αυτής της τρίτης χώρας παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο προστασίας. βασίζουμε ή χρησιμοποιούμε ισοδύναμους μηχανισμούς που παρέχονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων, ανάλογα με την περίπτωση. “

Η “έγκριση του WhatsApp με την επιβολή” εμπειρίας χρήστη στην Τουρκία, τα κοινωνικά μέσα #whatsappsiliy άρχισαν να μοιράζονται με την ετικέτα. Μια μέρα, περισσότεροι από 100 χιλιάδες χρήστες που μοιράζονται στην Τουρκία, φαινόταν να στραφούν σε τοπικές εναλλακτικές λύσεις.

“ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ”

Πολλές εφαρμογές μηνυμάτων μπιπ στο κατάστημα εφαρμογών αν βρεθούν, είπε, περιλαμβάνονται μεταξύ των οποίων 4 Telegram Signal και πλατφόρμες εμφανίστηκαν στην Τουρκία.

Κάτω από την ομπρέλα του Turkcell, η BiP κατέλαβε τη θέση της ανάμεσα στις 3 πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μετά τις αντιδράσεις στο WhatsApp στα κοινωνικά μέσα. Με την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από Τούρκους μηχανικούς, εκτός από τα γραπτά μηνύματα, τις κλήσεις φωνής και βίντεο, μπορεί να πραγματοποιηθεί αποστολή και λήψη εγγράφων και πολλές άλλες λειτουργίες. Όλες οι επικοινωνίες κρυπτογραφούνται με τρόπο που τα δεδομένα μετακινούνται μπιπ, τα οποία διατηρούνται στα κέντρα δεδομένων Turkcell της Τουρκίας.

Ο αριθμός των χρηστών του BiP αυξήθηκε κατά 1 εκατομμύριο 124 χιλιάδες άτομα τις τελευταίες 24 ώρες. Η εφαρμογή BiP, η οποία έχει ληφθεί πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως, αναπτύσσεται με νέες δυνατότητες που προστίθενται καθημερινά.

Ο Ali Taha Koç, Πρόεδρος του Γραφείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Προεδρίας, ο οποίος μοιράστηκε το θέμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε μια ιδιαίτερη θέση στη BiP και τον Dedi στη δήλωσή του. Τονίζοντας ότι ο διαχωρισμός μεταξύ της ΕΕ και άλλων χωρών είναι απαράδεκτος όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων, δήλωσε ο Κοτ, “Όπως αναφέρθηκε στις Οδηγίες ασφάλειας πληροφοριών και επικοινωνιών, οι ξένες εφαρμογές περιέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων. Πολύ περισσότερο από τους ξένους ομολόγους τους, έχουμε εθνικά προϊόντα όπως η BiP και η Dedi. Καλούμε όλους τους πολίτες μας να χρησιμοποιούν τοπικές και εθνικές πρακτικές. ” βρήκε την αξιολόγηση.

ΕΙΠΕ; ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ

Η Dedi, η εγχώρια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Ένωση Πληροφοριών και Ασφάλειας Διαδικτύου (BTIDER), προσφέρει πολλές υπηρεσίες όπως μηνύματα, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις δωρεάν στους χρήστες της. Η εφαρμογή, στην οποία όλες οι φωνητικές και βιντεοκλήσεις και οι κοινές χρήσεις αρχείων είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο με πρωτόκολλα ασφαλείας υψηλού επιπέδου, έχει γίνει μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στα καταστήματα εφαρμογών τις τελευταίες ημέρες. Οι πόροι του Dedi, που βασίζονται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε.

Με την HAVELSAN ανέπτυξε την πρώτη και μοναδική κρυπτογραφία λευκού κουτιού στον κόσμο για την εξασφάλιση επικοινωνιών και προγραμμάτων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το μήνυμα HAVELSAN άρχισε επίσης να χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα στην Τουρκία. Με το προϊόν ανταλλαγής μηνυμάτων HAVELSAN που έχει σχεδιαστεί για εταιρική χρήση, το προσωπικό των εταιρειών μπορεί να στέλνει μηνύματα, να κάνει ασφαλείς φωνητικές και βιντεοκλήσεις, να μοιράζεται πολυμέσα, έγγραφα και τοποθεσίες και να πραγματοποιεί συλλογικές συναντήσεις μέσω εταιρικών ομάδων. Το μήνυμα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους υπαλλήλους της HAVELSAN, διατέθηκε επίσης στο προσωπικό της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, του Τουρκικού Ιδρύματος Ένοπλων Δυνάμεων και της Αρχής Ανταγωνισμού.

Οι ειδικοί των τοπικών εναλλακτικών λύσεων, αναφέρουν ότι αξιόπιστα δεδομένα από άλλες εφαρμογές αναμένεται να κρατηθούν στην Τουρκία.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ WHATSAPP

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, που κυκλοφόρησε το 2014 με το σύνθημα “Γεια σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής”, ξεχωρίζει ως μία από τις πλατφόρμες που προτιμούν οι χρήστες από το WhatsApp. Η εφαρμογή, η οποία άρχισε να προτιμάται από περισσότερους χρήστες μετά το 2019, αναπτύχθηκε από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ, το “The Signal Foundation” και το Signal Messenger.

Το πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες, όπως φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις που προσφέρονται από προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, διατίθεται δωρεάν στα καταστήματα εφαρμογών.

Το “Σήμα” που προτείνεται από τον Tesla και τον Ανώτερο Διαχειριστή SpaceX Elon Musk σε αντάλλαγμα για το WhatsApp συνιστάται επίσης στους χρήστες από τον Ανώτερο Διευθυντή του Twitter Jack Dorsey, το οποίο έχει επικριθεί έντονα λόγω των πολιτικών των χρηστών.

Από την άλλη πλευρά, ο αμερικανικός προγραμματιστής Brian Acton, συνιδρυτής του WhatsApp, είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Signal, ένας από τους προγραμματιστές του Signal. Ο Acton εγκατέλειψε το Facebook, το οποίο αγόρασε το WhatsApp, το 2017 λόγω διαφορών απόψεων σχετικά με την εφαρμογή και άρχισε να εργάζεται για το Signal.

“ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ”

Με την απώλεια ισχύος του WhatsApp στα καταστήματα εφαρμογών, μία από τις εφαρμογές που τράβηξε την προσοχή ήταν το Telegram.

Η εφαρμογή, με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε το 2013 από δύο αδέλφια, τους Ρώσους προγραμματιστές υπολογιστών Pavel Durov και τον Nikolai Durov.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων, η εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες με τη δυνατότητα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, επιτρέπει τη δημιουργία ομάδων στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν χιλιάδες άτομα. Αναφέρεται στους όρους χρήσης της εφαρμογής ανοιχτού κώδικα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς. Ωστόσο, οι ειδικοί δηλώνουν ότι η εφαρμογή έχει γίνει το κέντρο πειρατικού περιεχομένου και χρησιμοποιείται εκτενώς από κακόβουλους χρήστες, όπως παράνομη κοινή χρήση δεδομένων, παράνομες δραστηριότητες και χειριστές χρηματιστηρίου.

Η εφαρμογή, η οποία έχει περισσότερους από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, απαγορεύτηκε από τη Ρωσία το 2018 για παραβίαση του νόμου και άνοιξε ξανά τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, του Ιράν και της Κίνας, έχουν επίσης αποφασίσει να μπλοκάρουν το Telegram.

.Source