Μετά τον Αθανάσιο, ο Κύκκος ξεκλειδώθηκε επίσης … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Κίκος մի Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος της Τιλιρίας εκφράζει την αγανάκτησή του και τη λύπη του στη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου στην τοπική εφημερίδα և για τις καταστάσεις και τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων όσων ειπώθηκαν γι ‘αυτόν. Σημειώνει ότι μειώνουν το ίδρυμα, τον ρόλο του στο πεζοδρόμιο.

Η δήλωση ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα, επικαλούμενη “το γεγονός ότι διατηρεί το δικαίωμα να παραθέσει” αντικειμενικά “με βάση τα αναλλοίωτα στοιχεία για τις εκλογές της Αρχιεπισκοπής του 2006 στο σχετικό βιβλίο μας, τα οποία θα δημοσιεύσουμε σύντομα.”

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κίκου, “αυτό που λέει ο Αρχιεπίσκοπος για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές εκείνης της εποχής, η συμπεριφορά του, καθώς και το περιεχόμενο των δηλώσεών του, καταστρέφει το πεζοδρόμιο, τον θεσμό, τον ρόλο του αρχιεπισκόπου μέσα στην εκκλησία, αλλά επομένως κατευθύνονται στο πρόσωπό του.”

“Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά της Αυτού Αγιότητας δεν είναι πρόσφατη, σημειώνουμε με λύπη ότι παρά την ηλικία και την περιπέτεια της υγείας του, παραμένει επίμονα ανίατος σε αυτό το θέμα”, είπε.

Ο Κίκκου Νικηφόρος λέει επίσης ότι η συνέντευξη είναι «γεμάτη ανακρίβειες, προκαθορισμένες παραποιήσεις γεγονότων και, δυστυχώς, μια σοβαρή κατάχρηση της αλήθειας». “Για να γίνεις υπερασπιστής της αλήθειας.”

Λέει ότι “πολλές από τις προσβλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έρχονται σε αρνητικούς, αν όχι καταστρεπτικούς όρους, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το πνεύμα της Πρωτοχρονιάς, τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων, για να προκαλέσουν αναταραχές και σκάνδαλο μεταξύ των ανθρώπων μας, ενώ εμείς, οι Υψηλοί ιερείς, πρέπει να είμαστε πηγή ξεκούρασης για τους ανθρώπους μας. Πρώτα απ ‘όλα, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, τους προσφέρουν ειρήνη και εμπιστοσύνη στον Θεό. »

«Αδελφικά, με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό, θέλουμε να υποταχθούμε στην ευτυχία Του, τόσο λόγω της ηλικίας Του όσο και λόγω της υγιούς υγείας Του, πρώτα απ ‘όλα αυτές τις ιερές μέρες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι ημέρες αυτογνωσίας για ταπεινότητα». “Εσωτερικά, με τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου,” Φροντίστε τον εαυτό σας “, για να κάνετε βαθιά αυτοκριτική, να αναζητήσετε την αγάπη των αδελφών του, αλλά αυτός, αντί του ελέους του Θεού, αντί να κάνει φλεγμονώδεις, προσβλητικές συνεντεύξεις και δηλώσεις.” καταλήγει ο μητροπολίτης του Κύκου.

Source