Μετά το εμβόλιο Epiphany στη δεκαετία του ’80 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν την Κυριακή μετά την αποκάλυψη των εμβολίων Pfizer / BioNTech κατά του SARS-CoV-2, με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν, σχεδιάζεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 80 ετών στα κέντρα εμβολιασμού. ΚΥΠΕ από τον συντονιστή στο Υπουργείο Υγείας Αναστασία Αντούση.

Είπε ότι το σχέδιο απαιτεί την πρώτη κατηγορία εμβολίου να διατίθεται στους κατοίκους του γηροκομείου, στο προσωπικό τους και στο προσωπικό πρώτης γραμμής στο νοσοκομείο που έχουν έλθει σε επαφή με ασθενείς με COVID-19, είπε, προσθέτοντας ότι η επόμενη φάση εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού τον Ιανουάριο για τους ηλικιωμένους.

Διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί στα κέντρα θα δοθούν μετά το ραντεβού, που στοχεύει στη σωστή χορήγηση του εμβολίου, δηλαδή μετά τις πρώτες 21 ημέρες, η επαναλαμβανόμενη δόση θα δοθεί για φαρμακολογικό έλεγχο.

Για την επίτευξη του παραπάνω διαχειριστικού στόχου, έχει αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα με το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών στα κέντρα εμβολιασμού θα διαρκέσουν όσο αποφασίζεται μετά τον Luys.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την αποθήκευση εμβολιασμένων δεδομένων στη βάση δεδομένων և προσωπικά-ιατρικά δεδομένα, η κα Anthousy διευκρίνισε ότι η δημόσια υγεία θα παρακολουθείται, αλλά ταυτόχρονα θα ενημερωθούν τα ιατρικά αρχεία κάθε εμβολιασμένου πολίτη. που η OAY διεξάγει στο πλαίσιο του GESS για να ενημερώσει τον προσωπικό του γιατρό.

Διευκρίνισε ότι η ενημέρωση του ιατρικού φακέλου θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως τα εμβόλια γρίπης και όλα τα άλλα εμβόλια.

Ερωτηθείς εάν υπήρχαν αρκετές δόσεις για να κάνει το πρόγραμμα εμβολίων να λειτουργεί ομαλά, είπε ότι ο αριθμός των εμβολίων που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις του Υπουργείου Υγείας υπερέβη την επαρκή κάλυψη ολόκληρου του πληθυσμού.

Πρόσθεσε ότι βάσει του ενδεικτικού προγράμματος παράδοσης, οι δόσεις εμβολίου θα είναι διαθέσιμες εβδομαδιαίως.

Σημείωσε ότι σε αυτό το στάδιο έχουμε μόνο το εμβόλιο με άδεια χρήσης Pfizer / BioNTech, το εμβόλιο Moderna αναμένεται να εγκριθεί τον Ιανουάριο και η Κύπρος συμμετέχει επίσης.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει σε τέσσερις άλλες διαδικασίες, μία από τις οποίες είναι η AstraZeneca και η άλλη της Janssen Pharmaceutica NV / Johnson & Johnson, και ανυπομονούμε να σημειώσουμε πότε θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει συμπεριλάβει στον κατάλογό του όλα τα πιθανά εμβόλια, η προσφορά τους εξαρτάται από την αδειοδότηση και τη διαθεσιμότητά τους.

Πηγή: KYPE

Source