Μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού, λαμβάνονται μέτρα στα κατεχόμενα εδάφη

Η επέκταση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα εδάφη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας κοραναϊού από τις 12 έως τις 19 Απριλίου αποφασίστηκε από το “υπουργικό συμβούλιο” χθες.

Σύμφωνα με αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη, ο “Πρωθυπουργός” Ersan Saner ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές և Σάββατα22. Από 00 έως 05: 00, και την Κυριακή η συνολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα καθοριστεί μόνο για επείγουσες, βασικές ανάγκες, όπως συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις καθημερινές και τα Σάββατα επιτρέπεται να επισκέπτεται αγορές, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, βενζινάδικα, φαρμακεία και εστιατόρια. Μόνο φαρμακεία και αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

Επιπλέον, οι ενήλικες καθηγητές νηπιαγωγείου θα υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου κάθε επτά ημέρες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Saner ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά βραχιόλια θα παρασχεθούν σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι, με βάση τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Υγείας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει τριήμερος τουρισμός κλειστού κυκλώματος».

Πριν από το Ραμαζάνι, που ξεκινά στις 13 Απριλίου, ο «πρωθυπουργός» είπε ότι οι προσευχές σε χώρους λατρείας πρέπει να περιορίζονται στο ένα τρίτο, προτρέποντας το κοινό να προσευχηθεί από το σπίτι.

Επιπλέον, είπε ότι η απόφαση για άνοιγμα διαδικτυακών καφενείων ακυρώθηκε, μια απόφαση που θα επανεκτιμηθεί αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τέλος, σημείωσε ότι όλοι πρέπει να λάβουν μέτρα για την προσωπική τους προστασία.

Source