Μεταλλαγμένο Coronavirus στις ΗΠΑ – Το Biden αφορά … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μια νέα έκδοση του νέου κορανοϊού έχει διαγνωστεί στο Κολοράντο, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν επέκρινε την καθυστέρηση στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι η πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιβεβαιώθηκε μια μόλυνση με αυτό το στέλεχος, το οποίο οι τοπικές αρχές λένε ότι είναι ακόμη πιο μεταδοτική.

“Το κρατικό εργαστήριο του Κολοράντο ήταν το πρώτο στη χώρα που ανίχνευσε την έκδοση B.1.1.7, η οποία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο κυβερνήτης Ared Ared Polis.

Το σώμα είναι ένας 20χρονος άντρας “που βρίσκεται τώρα σε απομόνωση στην περιοχή Elbert” που “δεν ταξίδεψε”, ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί περίπτωση επαφής μεταξύ του νεαρού άνδρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες επιστημονικές μελέτες, αυτή η μετάλλαξη είναι εξαιρετικά μεταδοτική, η οποία ώθησε τις βρετανικές αρχές να ακούσουν τον συναγερμό την περασμένη εβδομάδα, αλλά σε αυτό το στάδιο τίποτα δεν δείχνει, τουλάχιστον, ότι προκαλεί ένα βαρύτερο αυγό COVID-19.

Έχει ήδη βρεθεί σε πολλές άλλες χώρες: Πορτογαλία, Γαλλία, Ιορδανία, Νότια Κορέα, Χιλή.

Εντοπίστηκε στον Καναδά το σαββατοκύριακο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα που κινδυνεύει περισσότερο από νέους θανάτους από κοροναϊούς στον κόσμο, βιώνουν επί του παρόντος μια σοβαρή έξαρση περισσότερων από 200.000 περιπτώσεων SARS-CoV-2 και περισσότερων από 3.000 θανάτων από την ασθένεια. σε καθημερινή βάση για το COVID-19 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά – μεταφορείς
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί με το νέο κοροναϊό από το ξέσπασμα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) και την Ένωση Παιδικών Νοσοκομείων.

Σχεδόν 179.000 νέες περιπτώσεις διαγνώστηκαν σε παιδιά κάθε εβδομάδα έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Από τις 12 Νοεμβρίου, ο αριθμός των λοιμώξεων στις τάξεις των παιδιών έχει φτάσει το ένα εκατομμύριο. Στις δύο εβδομάδες από τις 10 έως τις 24 Δεκεμβρίου, η αύξηση των παιδικών περιπτώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του AAP, έφτασε το 22%.

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 12,4% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αμφότερους τους οργανισμούς, το ποσοστό μόλυνσης έφτασε τα 2.658 περιστατικά ανά 100.000 παιδιά.

«Επί του παρόντος, φαίνεται ότι είναι σπάνιο για τα παιδιά να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου. “Ωστόσο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη συλλογής περισσότερων δεδομένων σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επιδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων με τους οποίους ο ιός μπορεί να βλάψει τη μακροπρόθεσμη υγεία αυτών που έχουν μολυνθεί και τις συνέπειές τους στην ψυχική υγεία.” δύο ιδρύματα που είχαν ήδη πραγματοποιήσει αυτήν την αξιολόγηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Μπάιντεν ανησυχεί για τους εμβολιασμούς
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν επέκρινε σήμερα την καθυστέρηση στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ δύσκολες» από την άποψη της υγείας.

“Το σχέδιο εμβολίων της κυβέρνησης Trump έχει καθυστερήσει σημαντικά”, δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.

Περίπου 2,1 εκατομμύρια άτομα έλαβαν την πρώτη δόση ενός από τα δύο εμβόλια με άδεια χρήσης (Pfizer / BioNTech և Moderna), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτός ο αριθμός απέχει πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης Τραμπ να εμβολιάσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους.

«Είμαστε κάτω από το επίπεδο στο οποίο θα θέλαμε να είμαστε», εξομολογήθηκε ο εξέχων ανοσολόγος Δρ. Anthony Fauci, Σύμβουλος για την Υγεία του Λευκού Οίκου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι καθυστερήσεις θα λήξουν τον Ιανουάριο.

“Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. “Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας”, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Ίσως το πιο δύσκολο μέρος ολόκληρης της επιδημίας.”

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Kamala Harris έλαβε την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19 Moderna, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Πηγή: cnn.gr

Source