Μεταφορά OELMEK για καθυστέρηση … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η διδασκαλία στο σπίτι είναι μια συνήθης πρακτική, λέει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Τήμης Πολίβου σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς πώς εξελίσσεται η ηλεκτρονική μάθηση, ο κ. Polivu είπε ότι βάσει των όσων λένε τα πρωτόκολλα, η εργασία γίνεται τώρα από το σπίτι.

“Έτσι οι δάσκαλοι ξεκίνησαν σήμερα, επειδή υπάρχουν ακόμα λίγοι φρουροί ασφαλείας στα σχολεία, οπότε αν χρειαστεί να κάνουμε την εργασία μας στο σχολείο, μπορούμε τώρα να εργαστούμε από το σπίτι και να κάνουμε ηλεκτρονική μάθηση. “, Αυτός πρόσθεσε.

Αυτό συνέχισε, κύριε Polivio, συμβάλλει σημαντικά στο έργο των εκπαιδευτικών, “επειδή συνειδητοποιείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τα συστήματα.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα σταμάτησε να εργάζεται σε σχολεία με προβλήματα, և ο δάσκαλος έπρεπε να διακόψει το μάθημα ή να πάει σπίτι στη μέση της ημέρας για να συνεχίσει το σπίτι.

“Έτσι, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση διαρκεί συνήθως από τις 07.30 έως τις 13.35 και από την άποψη του γυμναστηρίου, ξεκίνησε και συνεχίζεται όπως συνέβη την Πέμπτη-Παρασκευή, από τις 10.30 έως τις 13.35, πέντε και μισή ώρα και 2 διαλείμματα. Η διδασκαλία γίνεται για 20 ώρες σε μισή ώρα. “Στην πραγματικότητα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε αυτήν τη στιγμή, πιστεύουμε, εάν λειτουργούσαν όλα τα σχολεία”, είπε.

Ερωτηθείς εάν υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές ενώ δεν παρακολουθούσαν μαθήματα, ο κ. Polivu είπε ότι, όπως είναι γνωστό, η κατ ‘οίκον εκπαίδευση είναι πλέον κοινή πρακτική βάσει του κοινοβουλευτικού δικαίου.

“Έτσι, οι συνάδελφοι συνήθως παρακολουθούν μαθήματα. Εάν διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν μαθητές, το σχολείο επικοινωνεί επίσης με τους γονείς. Ανακαλύπτουμε γιατί ένας ή δύο μαθητές δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Είναι πλέον γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τον υπολογιστή τους, να συμμετάσχουν στην τάξη και μετά να κάνουν κάτι άλλο. “Αλλά ακόμη και εδώ οι συνεργάτες έχουν βρει τα μέσα և ελέγχου, κρατούν τα παιδιά ξύπνια, slowly βλέπουμε σιγά-σιγά ότι αυτές οι περιπτώσεις μειώνονται, տն πιστεύω ότι η εργασία γίνεται σωστά”, πρόσθεσε.

Τέσσερις μήνες καθυστέρηση
Ζητήθηκε να σχολιάσει το Υπουργείο Παιδείας που ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει γραπτές εξετάσεις για τα τεχνικά σχολεία τον Ιανουάριο, ο κ. Polivyu είπε ότι μετά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, είχε ληφθεί επιτέλους μια απόφαση. στην αγωνία των παιδιών.

“Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το ζήτημα της αξιολόγησης. Το υπουργείο έχει ήδη εκδώσει εγκυκλικές οδηγίες στα σχολεία ώστε οι συνομηλίκοι να αξιολογήσουν το 60% των πρώτων τεσσάρων μηνών, που είναι προφορική, και το 40% να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του δεύτερου τριμήνου τον επόμενο Μάιο. Αυτό που εξακολουθεί να αναμένεται είναι և συζητάμε τώρα, և εμείς, parents οι γονείς, և το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών είναι το υλικό և πώς αυτή η αξιολόγηση θα γίνει κατά 40% τους πρώτους τέσσερις μήνες. Νομίζω ότι προχωρούμε προς ένα κοινό συστατικό, το οποίο είναι να μειώσουμε σημαντικά το υλικό των πρώτων τεσσάρων μηνών, να συμπεριλάβουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό του υλικού των δεύτερων τεσσάρων μηνών, έτσι ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση για τα παιδιά, να τα αξιολογήσουν σωστά στο τέλος. “Τέσσερις μήνες”, πρόσθεσε.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές
Ερωτηθείς αν είχε σκέψεις για τους σπουδαστές ηλικιωμένου, ο κ. Polivu είπε: «Για τον τελικό, για τις εξετάσεις της Κύπρου, συνειδητοποιείς ότι είναι πολύ νωρίς για να πάρεις μια απόφαση».

Χρησιμοποιείται, συνέχισε ο Πρόεδρος της OELMEK, ο οποίος χρησιμοποιείται και σε άλλες τάξεις, δηλαδή, τα μαθήματα στο ολοκληρωμένο σεμινάριο πραγματοποιούνται συνήθως από τις 07.30-13.35.

«Έτσι, τα παιδιά γυμνασίου συνήθως περνούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο, στη διαδικασία, δεν ξέρω αν πρέπει να ληφθεί απόφαση για την επίλυση του ζητήματος. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, ο αριθμός των εθνικών εξετάσεων μειώθηκε κατά 25% λόγω της επιδημίας. Αυτά είναι ερωτήματα που μας αφορούν επίσης, δεδομένου ότι, για παράδειγμα, τα γεγονότα δεν θα σταματήσουν և θα συνεχίσουμε την εξ αποστάσεως μάθηση τον Φεβρουάριο. Εάν ξεκινήσουμε κανονικά το σχολείο από την 1η Φεβρουαρίου, όταν οι εκδηλώσεις τελειώσουν στις 31 Ιανουαρίου, τότε θα καταλάβετε ότι όλα θα είναι ευκολότερα. “Φυσικά, θα το δούμε στο δρόμο”, είπε.

Συνάντηση με το YPPAN
Ερωτηθείς εάν θα είχαν μια νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Polivu είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό: «Αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι να πραγματοποιήσουμε άλλη μια τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα επί του θέματος. և Άλλα εκκρεμή ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν. “

Γραμματεία ΟΕΛΜΕΚ
Ερωτηθείς εάν θα είχαν συναντήσεις ως OELMEK, ο κ. Polivyu είπε ότι ο Οργανισμός παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις.

«Ήδη σήμερα η γραμματεία θα ασχοληθεί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα, τα οποία εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε προσκληθεί στο κοινοβούλιο για να ρωτήσουμε για τους καταλόγους των διορισμένων, ότι υπάρχει πρόβλημα με τους διορισμούς ορισμένων εταίρων. “Παρακολουθούμε συνεχώς τα ζητήματα. Εάν είναι απαραίτητο, ο Κεντρικός Διευθυντής του Οργανισμού θα κληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης για να λάβει σχετικές αποφάσεις”, πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι αυτά τα άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα, ο κ. Polivyu είπε ότι θα συζητήσουν εάν θα έχουν θέση σχετικά με την παρουσία του Οργανισμού στο Κοινοβούλιο, θα δουν πώς είναι η κατάσταση με τα ιδρύματα μέσα στα σχολεία, γιατί, όπως είπε, «Την περασμένη εβδομάδα Είπαμε στον υπουργό, “μας είπε ότι θα λάβει μέτρα για να επισκεφτεί σχολεία για να δει τις εγκαταστάσεις και άλλα τρέχοντα θέματα γενικά.”

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Βουλής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίστηκαν κατά την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών γενικής εκπαίδευσης, ιδίως, για την εστίαση στο έργο “μελλοντικοί εκπαιδευτικοί τεχνολογίας”. χωρίς εκπαίδευση), η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων).

Πηγή: KYPE

Source