Με μια σειρά διατάξεων, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Κριμαίας, εκλογικές παρεμβάσεις και επίσημα ιδρύματα των ΗΠΑ. Σε επιστολή προς το Κογκρέσο σχετικά με τις κυρώσεις, ο Μπάιντεν είπε, “Ρωσία

Με μια σειρά διατάξεων, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Κριμαίας, εκλογικές παρεμβάσεις και επίσημα ιδρύματα των ΗΠΑ.

Στην επιστολή του προς το Κογκρέσο σχετικά με τις κυρώσεις, ο Μπάιντεν δήλωσε: “Κηρύσσω εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ασυνήθιστων απειλών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία λόγω ορισμένων επιβλαβών εξωτερικών δράσεων της ρωσικής κυβέρνησης”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι επιβλαβείς δραστηριότητες της Ρωσίας, “οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταίροι και οι σύμμαχοί της για να υπονομεύσουν τις προσπάθειες διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων δημοκρατικών εκλογών, κακόβουλης κυβερνοεπιτροπής εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, διεθνή διαφθορά για να επηρεάσουν ξένες χώρες, αντιφρονούντες ή εκτός της επικράτειάς της να στοχεύουν δημοσιογράφους, να αναλαμβάνουν δράσεις, να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, να παραβιάζουν την ασφάλεια χωρών και περιοχών για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είπε, “Αυτές οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν μια εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ”. μοιράστηκε τη γνώμη του.

.Source