Με μπαταρία: Τα σχέδια εμβολιασμού μας είναι έτοιμα

πανό99

Επισημαίνοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, ο Özdenefe υποστήριξε ότι στην πράξη, η δικαιοσύνη και η ισότητα δεν αντιμετωπίστηκαν, αυτό δημιούργησε προβλήματα όσον αφορά την υγεία και ότι η πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη διοίκηση της χώρας κλονίστηκε.

Ισχυρίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα, και δεν διενεργούνται επιθεωρήσεις και έλεγχοι, Özdenefe ρώτησε τον Πρωθυπουργό τι έκανε σχετικά με τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις.

Αναφερόμενος στα προβλήματα στη Βιομηχανική Ζώνη του Çatalköy, ο Özdenefe υπενθύμισε ότι υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα στη μάνικα σε αυτήν την περιοχή και ότι δεν ελήφθησαν μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των βιομηχανικών που υπέφεραν πολύ ως αποτέλεσμα της καταστροφής και ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε καν ραντεβού σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο dzdenefe σημείωσε ότι περίμενε μια εξήγηση από τον Πρωθυπουργό σχετικά με τη θυματοποίηση που προκλήθηκε από τον ανεμοστρόβιλο.

PİLLİ

Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli είπε ότι το Covid-19 αυξάνεται στον κόσμο, λέγοντας ότι αυτή η ασθένεια θα αυξηθεί τους χειμερινούς μήνες και ότι έχουν λάβει προφυλάξεις.

Δηλώνοντας ότι κατάργησαν αυτόν τον κανόνα επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σχετικά με τις αφίξεις 3 ημερών στη χώρα, ο Πίλι είπε ότι η απόφαση που ελήφθη για τις 3ήμερες αφίξεις ήταν στην πραγματικότητα μια καλή απόφαση όσον αφορά την οικονομία, αλλά ακύρωσαν επίσης την αίτηση επειδή δεν ακολουθήθηκε αυτή η απόφαση.

“ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ”

Τονίζοντας ότι τα άτομα πρέπει να υπακούουν στους κανόνες ξεχωριστά, ο Πίλι είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα είδη προφυλάξεων αλλά δεν εφαρμόστηκαν και είπε: «Δεν μπορείτε να βάλετε ένα άτομο σε όλους τους άλλους».

Δηλώνοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται λόγω του γεγονότος της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ένα ξενοδοχείο, ο Πίλι υπενθύμισε ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα στα ξενοδοχεία και ότι απαγορεύεται στους πολίτες της ΤΔΒΚ να εισέλθουν στα καζίνο και ότι οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί από τώρα και στο εξής.

Δηλώνοντας ότι εάν ακολουθηθούν οι κανόνες, δεν θα υπάρξει αύξηση των περιπτώσεων και ότι η μόλυνση θα σταματήσει, ο Pilli επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ρόλο τους και ότι εάν δεν γίνει, οι περιπτώσεις θα αυξηθούν.

“Τα σχέδια μας είναι έτοιμα”

Τα σχέδια εμβολιασμού με μπαταρία λένε ότι κάνουν, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται το εμβολιασμένο με σινοβακικό εμβόλιο από την Τουρκία και το πρώτο από το εμβόλιο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι άνθρωποι που ζουν σε γηροκομεία, οι χρόνιοι ασθενείς και έχουν δείξει ότι υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι.

“Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑ”

Δηλώνοντας ότι έγιναν επίσης σχέδια σχετικά με τα εμβόλια από το Νότο και ότι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις της ΕΕ, ο Πίλι είπε ότι η ΕΕ δεν είπε τίποτα καθαρά και όταν ρωτήθηκε πόσα εμβόλια θα έρθουν και πόσο, έκαναν όλο τον προγραμματισμό.

Αν πρόκειται για τη νέα μετάλλαξη, ο Pilli δήλωσε ότι κάνουν την έρευνά τους στο TRNC ή όχι και ότι γνωρίζουν ότι αυτός ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, αλλά ότι κάθε μεταλλαγμένος ιός έχει μεταλλαχθεί καλά σε όλη την ιστορία, ότι αυτός ο ιός έχει επίσης μεταλλαχθεί προς αυτή την κατεύθυνση και εναντίον αυτού του ιού. Είπε ότι έλαβαν προφυλάξεις.

Εκφράζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει ακούσει ότι θα κλείσει τελείως μετά τις 7 Ιανουαρίου, ο Πίλι είπε ότι το σύστημα υγείας υπάρχει σε κατάσταση κατάρρευσης και ότι πιστεύει ότι αν όλοι κάνουν το καθήκον τους, ο ιός θα ελεγχθεί χωρίς μεγαλύτερη ζημιά.

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δηλώνοντας ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Υπουργών για να δοθεί εποπτική αρχή στους δήμους και την αστυνομία, ο Πίλι κάλεσε όλους να τηρήσουν τους κανόνες.

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι είναι εύκολο να ελεγχθεί ο Covid-19 και ότι εάν τα άτομα κάνουν το ρόλο τους, οι περιπτώσεις θα πέσουν στο 1 και 2, ο Pilli σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν τον εαυτό τους και, εάν είναι απαραίτητο, οι άνθρωποι πρέπει επίσης να απομονωθούν.

Εκφράζοντας ότι σκοπεύουν να κάνουν ένα δελτίο τύπου με ολόκληρη την ανώτατη επιτροπή για τον εμβολιασμό, ο Πίλι είπε ότι θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου και θα κάνουν μια δήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Δηλώνοντας ότι είχαν επιθεωρήσει και ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις, ο Πίλι είπε ότι δεν τις ανέφερε στον Τύπο, αλλά ότι θα τις εξηγούσαν τώρα στον Τύπο.

“ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ”

Όσον αφορά τις φήμες ότι τα όργανα ήταν μολυσμένα στο εργαστήριο (λανθασμένα αποτελέσματα λόγω υπερβολικής εργασίας των οργάνων), ο Pilli είπε ότι τα όργανα ήταν μολυσμένα και οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ξανά σωστά μετά τον καθαρισμό με χλωρίνη.

Αναφέροντας ότι η κατανομή των περιπτώσεων θα γίνει σύμφωνα με τις περιφέρειες και η έκθεση πρόκειται να ολοκληρωθεί, ο Πίλι σημείωσε ότι η έκθεση θα παρουσιαστεί με τον καλύτερο τρόπο τις επόμενες ημέρες.

Δηλώνοντας ότι ο αναπληρωτής προϊστάμενος ιατρός δεν απολύθηκε λόγω της δήλωσής του στον Τύπο, ο Πίλι δήλωσε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στη διαχείριση του νοσοκομείου λόγω της παρουσίας ορισμένων μολύνσεων και τόνισε ότι ο αρμόδιος διευθυντής πρέπει να ενημερώσει το υπουργείο πριν από τον τύπο.

Εκφράζοντας ότι θα δοθούν εμβόλια σε ποιες χρόνιες περιπτώσεις και ασθένειες, ο Πίλι είπε ότι τα σχέδια και τα προγράμματα γίνονται όπου τα εμβόλια θα γίνουν και θα διατηρηθούν. Σημείωσε ότι πιστεύει ότι θα είναι επιτυχημένοι στον εμβολιασμό και ότι όλοι πρέπει να είναι άνετοι.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ …

Εκφράζοντας ότι παρουσιάστηκαν κάποια παράπονα ως αποτέλεσμα των κερδών που ελήφθησαν στο χωριό Pile, ο Pilli είπε ότι η ανώτερη επιτροπή θα συγκεντρωθεί σήμερα και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στην ελληνική πλευρά και εκείνους που ζουν εκεί, και σημείωσε ότι δίνουν σημασία στο ζήτημα της υγείας πρώτα.

Ο Πίλι απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις που άγγιξαν επίσης το θέμα «Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ πρέπει επίσης να υπακούει στους κανόνες» και είπε ότι θα μεταφέρει αυτό το ζήτημα στον Πρόεδρο.

ΑΡΘΡΑ

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός οικονομίας Erhan Arıklı σημείωσε ότι έκαναν συμβολική έκπτωση 5 TL στο εμφιαλωμένο αέριο και ότι οι δηλώσεις τους επικρίθηκαν.

Ο Arıklı δήλωσε ότι την πρώτη ημέρα του έτους υπάρχει μια αυτόματη αύξηση των τελών και ότι αυτό έγινε στον τετραμερή συνασπισμό και είπε, “Θα ήθελε αυτές τις αυξήσεις.”

Εκφράζοντας ότι εργάζονται για να αυξήσουν την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων ελέγχοντας την αγορά, ο Arıklı σημείωσε ότι κάνουν τη δουλειά μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Εκφράζοντας ότι εργάζονται επίσης για την αλλαγή του κανονισμού περί ετικετών, ο Arıklı δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του δήμου θα ελέγχουν επίσης την αγορά.

Δηλώνοντας ότι εργάζονται με καλή πίστη και ότι η αντιπολίτευση θα τους υποστηρίξει, ο Arıklı σημείωσε ότι έχουν επίσης αρχίσει να εργάζονται για το πεδίο των ελεγχόμενων εμπορευμάτων.

Εκφράζοντας ότι προσπαθούν να κάνουν αυτό που είπαν στην αντιπολίτευση, ο Arıklı είπε ότι η αγορά πρέπει να ελεγχθεί προκειμένου να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη και είπε: “Εάν το πρόβλημά μας είναι κερδοφόρο, θα το αποτρέψουμε.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

πανό134

Source