“Με ποια λογική αποφασίστηκαν τα τρέχοντα γεγονότα;” 24Sports & News

Πιστεύεται ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί αντέδρασαν έντονα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη (29/12) σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τα νέα ανακοινωθέντα γεγονότα ισχύουν από τις 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 μ.μ. έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Ενδεικτική ανάρτηση του Γ. ΑΚΕΛ κ. Άνδρου Κυπριανού, ο οποίος περιέγραψε μέσω Twitter “Παραμέληση – σπασμωδικές αντιδράσεις” αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας.

“Όταν ο προγραμματισμός έπρεπε να είχε γίνει εγκαίρως, δεν έγινε. Με ποια λογική αποφασίστηκαν τα τρέχοντα γεγονότα; “ Ήταν έκπληκτος.

Ανακοινώθηκαν νέες εκδηλώσεις.

Απαγορεύεται να βρίσκεστε στα σπίτια άλλων ανθρώπων από εκείνους που ζουν μόνιμα εκεί. Εξαιρέσεις από την παρουσία μη μόνιμων κατοίκων σε σπίτια παρέχονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

1. Για τους σκοπούς της επιμέλειας ανηλίκων և ατόμων με αναπηρία για την περίοδο / περίοδο κατά την οποία η φυσική παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη στον τόπο εργασίας τους.

2. Να υποστηρίξει άτομα που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους (φάρμακα, προσωπική φροντίδα, προμήθεια τροφίμων κ.λπ.) Είναι σαφές ότι τέτοια άτομα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας, να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην τον θέσουν σε κίνδυνο.

Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η παρουσία στο σπίτι μόνο στις 31 Δεκεμβρίου 2020 εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο μόνο οικογένειες, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός νοικοκυριών δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθες απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμων, εκτός από ανηλίκους που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, πάρτι, παραλίες, πεζοδρόμια, παραλίες κ.λπ.

2. Απαγορεύονται άλλες μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επιδείξεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ, των χριστουγεννιάτικων αγορών και παρόμοιων εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Η αρμόδια αρχή για την επίβλεψη της τήρησης των διατάξεων είναι η κυπριακή αστυνομία, և οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ανώνυμα ή ανώνυμα, αναφέροντας παραβιάσεις των διατάξεων στην κυπριακή αστυνομική μονάδα 1460, 22 606 803 և 22 606 804.

Ταυτόχρονα, από αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2020 έως 10 Ιανουαρίου 2021, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα συνεργαστεί με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης to για τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης από ιούς στο χώρο εργασίας. πολίτες για την κάλυψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι που απολύονται θα μείνουν στο σπίτι για να εργαστούν από απόσταση. Η ανάγκη περιορισμού του προσωπικού υψηλού κινδύνου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον ορισμό του προσωπικού ασφαλείας.

Ο ιδιωτικός τομέας ενθαρρύνεται επίσης να παρέχει στο προσωπικό εγκαταστάσεις αναδιαμόρφωσης στο σπίτι, εάν είναι δυνατόν.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα ρυθμίζονται με διάταγμα.

,Source