Με συμφωνία (?) Επόμενο βήμα για το Κυπριακό և Προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου

Αυτό που ξεκίνησε με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μπορεί να συνοψιστεί είτε επιστρέφοντας την Τουρκία στην πλήρη, χωρίς περιορισμούς διαδικασία ένταξής της, είτε επιλέγοντας μια διεθνή απομόνωση που θα αναγκάσει τον τουρκικό λαό να αναβάλει.

Μετά τη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) στις 05/01/2021, η σταθερότητα των μελών του αποκαθίσταται με άμεση δράση, ήπιες πολιτικές δηλώσεις, την επανάληψη των διπλωματικών σχέσεων, καθώς και την επίσκεψη υπουργών Οικονομικών σε χώρες που χρειάζονται οικονομική βοήθεια. , ανθρωπιστική βοήθεια, νέες επενδύσεις κ.λπ. Αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλει σημαντικά στις εξελίξεις Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα δεν αφήνει περιθώρια για μονόπλευρη εκμετάλλευση, κάτι που υποθέτουν οι συναισθηματικά φορτισμένοι παρατηρητές.

ΜΙ: Διάσκεψη κορυφής Της ΕΕ (11:ότι: Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεών της μέσω του προφορικού πολιτικού διαλόγου Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα. Όλες οι χώρες της ΕΕ, καθώς και οι χώρες της διαδικασίας ένταξης, δείχνουν με τη δική τους φωνή ότι κατανοούν τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Επομένως, οι δημόσιες δηλώσεις που απλώς κολακεύουν το εθνικό κοινό είναι ελάχιστης σημασίας. Ο ερευνητής επιστρέφει στο πλαίσιο που καθορίστηκε από τις δύο χώρες από την αρχή της διαδικασίας (status quo, που σημαίνει ότι η ερμηνεία του διεθνούς δικαίου «συμφωνείται μεταξύ των δύο μερών»). Η Άγκυρα ολοκλήρωσε την ημέρα των συνομιλιών, συνειδητοποιώντας ότι η πολιτική στιγμή είχε έρθει να προσαρμοστεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις. Κάθε πλευρά επαναφέρει τους αρχικούς τίτλους που ικανοποιούν τις διεθνείς προσδοκίες, αλλά και τις επιθυμίες των λαών τους. Απλώς τονίζουν με τον δικό τους τρόπο το πέμπτο μέρος της διαδικασίας νίκης-λήψης όλων που θα ολοκληρωθεί.

ΜΙ: Τουρκία κατανοεί ότι μόνο οι Κύπριοι θα αποφασίσουν σε ποια χώρα θα ζήσουν. Τι ξεκίνησε με την ενσωμάτωσή του; Κύπρος: Στην ΕΕ, είτε η Τουρκία θα επιστρέψει στην πλήρη και εύκολη διαδικασία ένταξής της, είτε η επιλογή της διεθνούς απομόνωσης θα αναβληθεί, γεγονός που θα καθυστερήσει τον τουρκικό λαό.

Οι ερευνητές θα διεξαχθούν σε ένα πλαίσιο που επιτρέπει μια ορθολογική συζήτηση των θεμάτων σχετικά με την ατζέντα διακοπής του 2016. Οι σχέσεις στο πλαίσιο ΝΑΤΟ θα συμβάλει δημιουργικά στην επανάληψη της συνεργασίας που παρέχει η Νοτιοανατολική. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα της συμμαχίας με την Τουρκία, ιδίως με το S-400, που μας αφορούν γενικά, αλλά κυρίως «σκοτεινιάζουν» τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, θα ακολουθήσουν την πορεία που επιβάλλει η πραγματικότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η υπέροχη προσφορά του διεθνές συνέδριο κινητοποιημένα ενδιαφερόμενα μέρη. Όλοι γνωρίζουν ότι μόνο κράτη συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια. Ο προβληματισμός της ψυχής և βασανίζει το μυαλό, αλλά national η εθνική μας ευαισθησία δεν έχει καμία βάση. Μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ της Λευκωσίας. Η κυρίαρχη κυβέρνηση της Κύπρου θα συστήσει αντιπροσωπεία για να την εκπροσωπήσει στο Συνέδριο. Η Τουρκία μπορεί να συμπεριλάβει μέλη της παράνομης κυβέρνησης των κατακτητών στην τουρκική αντιπροσωπεία, αλλά μια τέτοια κίνηση, αν και ανεπιθύμητη από διπλωματική άποψη, δεν γίνεται αποδεκτή, θα αποδείξει μόνο τη συνεχιζόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, καθώς υπάρχει μια διεθνής τάση επίλυσης των ανεπίλυτων ζητημάτων του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που εξακολουθούν να είναι τεταμένες στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσει μια άμεση Διεθνής Διάσκεψη. Ελληνική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της διοργάνωσης ενός διεθνούς συνεδρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. և θα αναφέρεται στην επικράτειά μας բոլոր σε όλους τους φορείς της.

Οι συμπρόεδροι, μέσω της θεσμικής τους ευθύνης και της εντολής της διεθνούς κοινότητας, θα εργαστούν για τη μείωση των εντάσεων, την ανάπτυξη της συνεργασίας, της σταθερότητας και της συμφιλίωσης προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και καλής θέλησης στην περιοχή. Ταυτόχρονα, για την επιτυχή ανάπτυξη ολόκληρης της επιχείρησης, τα κράτη και οι συμμετέχοντες διεθνείς-περιφερειακοί οργανισμοί έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του Δικαίου της Θάλασσας για θέματα που ενδέχεται να περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις και να ακυρώσουν τις διαδικασίες της.

Από τις μακρές συζητήσεις της προετοιμασίας του Κορυφή: Οι χώρες της SDHC, οι οποίες έχουν διευκολύνει τη διαμάχη για το περίπλοκο «οικογενειακό» ζήτημα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η νομική συμβουλή χρησιμοποιήθηκε με μέγιστα διπλωματικά μέσα για την απόκτησή της. προωθείται έμμεσα, εάν το πετύχει, στο αυστηρότερο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στο κοινό συμφέρον, αλλά στην επίτευξη των εθνικών φιλοδοξιών. Αλλά επειδή οι πολιτικές επιλογές των λίγων βασίζονται επίμονα στη χρήση κανόνων για να διαταράξουν τη διπλωματία, τα κράτη κάνουν τις σωστές επιλογές – εκσυγχρονίζονται αμυντικά.

Δυστυχώς, οι διαγωνισμοί διατηρούνται και διαμορφώνουν την καθημερινή ζωή. Οι αρμόδιες κυβερνήσεις συνεργάζονται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, προκειμένου να ακυρώσουν τις τακτικές γαλλικές εκλογές του 21ου αιώνα που πυροδότησαν δύο παγκόσμιους πολέμους τον τελευταίο αιώνα.

,Source