Με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τι γίνεται με το βραδινό τραπέζι;

Η λήψη της παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετική απόψε καθώς οι υπάρχουσες θεραπείες και διαταγές στεφανιαίας νόσου είναι περιορισμένες στα σπίτια μας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας πριν από τις 10 Ιανουαρίου, απαγορεύεται να βρίσκεστε στα σπίτια άλλων ανθρώπων από εκείνους που ζουν μόνιμα εκεί.

Τι γίνεται όμως με το σημερινό τραπέζι;

Για σήμερα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει εξαίρεση, մարդկանց επιτρέπεται η παρουσία ατόμων στο σπίτι εκτός των μόνιμων κατοίκων, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός κατοικιών δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Στην πραγματικότητα, απόψε η ώρα απαγόρευσης θα ισχύει στις 1 π.μ. Στις 00, όχι στις 9 μ.μ. 00 καθώς ισχύει για τις υπόλοιπες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθες απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

– Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμων, εκτός από ανηλίκους που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, πάρτι, παραλίες, πεζοδρόμια και παραλίες.

Απαγορεύονται μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επιδείξεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικων αγορών και παρόμοιων εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Η αρμόδια αρχή για την επίβλεψη της τήρησης των διατάξεων είναι η κυπριακή αστυνομία, և οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ανώνυμα ή ανώνυμα, αναφέροντας παραβιάσεις των διατάξεων στην κυπριακή αστυνομική μονάδα 1460, 22 606 803 և 22 606 804.

Source