“Με την τελευταία μετάλλαξη, ο ιός έχει κατακτηθεί”

Πανεπιστήμιο Erciyes (ERÜ) Επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Καθηγητής Δρ. Orhan Yıldız, “Ο ιός έχει αλλάξει σχήμα τώρα, έχουμε τώρα μια νέα έκδοση του ιού.

Δηλώνοντας ότι εάν ο ιός εισέλθει στη χώρα μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό κύμα, δήλωσε ο Yıldız, “Η μετάλλαξη είναι μικρές αλλαγές στον ιό. Δηλαδή, μικρές αλλαγές που συμβαίνουν χωρίς απώλεια των γενικών χαρακτηριστικών του ιού. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν πάντα. Καθώς οι ιοί πολλαπλασιάζονται, αυτές οι αλλαγές είναι συνεχώς σε ημέρες, εβδομάδες, μήνες. συμβαίνει.

“ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερες από 4 χιλιάδες και σχεδόν 5 χιλιάδες μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον κοραναϊό που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην εμφάνιση της μετάλλαξης, το «ποσοστό μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο», «δεν αυξάνεται και αυξάνεται το ποσοστό θανάτου όταν αρρωσταίνουν;» αυτό φροντίζεται. Δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα με τις μεταλλάξεις μέχρι στιγμής, αλλά έως ότου η μετάλλαξη αναφέρθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν αυτήν τη μετάλλαξη από τον Σεπτέμβριο, αλλά επειδή δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη στην κοινωνία εκείνη την εποχή, δεν τονίστηκε. Τώρα εξαπλώθηκε σοβαρά. Σχεδόν το 90-95 τοις εκατό των ιών στο Λονδίνο αναφέρθηκαν ως ιοί με αυτή τη μετάλλαξη. Οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες σε πόλεις εκτός του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι; Ο ιός έχει αλλάξει σχήμα, τώρα έχουμε έναν νέο ιό. Αυτός ο νέος ιός μπορεί να είναι καλός για εμάς, ανάλογα με την κατάσταση. Μπορεί επίσης να εξαφανιστεί εντελώς, όπως με τα SARS και MERS. Μερικές φορές μπορεί να επιδεινωθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσω να το πω αυτό εδώ. Ωστόσο, μπορούμε να το πούμε αυτό. εξαπλώνεται πιο γρήγορα. Σύμφωνα με το προηγούμενο ποσοστό, έχει ανακοινωθεί ποσοστό 70% “, είπε.

Καθηγητής Δρ. Stars, “Ο ρυθμός μετάδοσης έχει μια αναλογία που λέμε. Επίσης, το ποσοστό RON, το ποσοστό για την Τουρκία ήταν 1,6 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός θα έχει μολύνει 100 άτομα που έχουν μολυνθεί όταν αυτοί οι 100 άνθρωποι, 160 άνθρωποι μέχρι να επουλωθούν. Αυτή η κατάσταση πρόκειται να εκθετικά. Η Coronavirus έχει τιμή ROI μόνο 1,6 Αυξήθηκε κατά 0,4, αυξάνοντας σε 2,0. Εδώ η κατάσταση μολύνει 200 ​​άτομα έως ότου ανακάμψουν όταν 100 άτομα πιάσουν τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδημία θα επιταχυνθεί ξανά και θα επιταχυνθεί ξανά. Όταν εξετάζεται η επιδημία με αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό, φαίνεται ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι υψηλότερος από την προηγούμενη περίοδο, αλλά τα ποσοστά θνησιμότητας είναι χαμηλότερα από πριν. Αυτό σημαίνει ότι η μεταδοτικότητα του ιού έχει αυξηθεί αλλά η θνησιμότητα του έχει μειωθεί. Φυσικά, είναι νωρίς να είμαστε ακριβείς, θα δούμε πιο λεπτομερή αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Το καλό είναι ότι δεν έχει εισέλθει ακόμα στη χώρα μας.

Εάν εισέλθει στη χώρα μας και διαδοθεί ξανά στον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό κύμα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχει επιπτώσεις στη θνησιμότητα. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν με μεγαλύτερη σαφήνεια ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον μεταλλαγμένο ιό. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ποσοστών θανάτου. Επειδή μερικές φορές ο ρυθμός μετάδοσης αυξάνεται, αλλά το ποσοστό θανάτου μπορεί να μειωθεί “, είπε.

“Ο ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ”

Σημειώνοντας ότι το ποσοστό αρρώστησης με τον μεταλλαγμένο ιό αυξήθηκε, ο καθηγητής Δρ. Ο Yildiz είπε, “Δεν περιμένουμε μια διαφορετική κλινική εικόνα ή σύμπτωμα σε εκείνους που αρρωσταίνουν με τον μεταλλαγμένο ιό. Η μετάλλαξη συμβαίνει στο σημείο που ο ιός προσκολλάται στο ανθρώπινο κύτταρο. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πύλες στο ανθρώπινο κύτταρο που παρέχουν τη σύνδεση μεταξύ των κυττάρων. Ο ιός αναπτύσσει την ικανότητα να ανοίξει τις κλειδαριές σε αυτές τις πόρτες. Δηλαδή, ο ιός θα ξεκλειδώσει τα κύτταρα μας. Ο διακόπτης που έκανε με την αλλαγή που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη ήταν δύσκολο να ανοίξει το κελί. Τώρα ο ιός έχει γίνει πολύ έμπειρος και έχει αρχίσει να κάνει έναν καλύτερο διακόπτη. Αυτό σημαίνει ότι ενώ πρέπει να πάρουμε χίλιους ιούς στο σώμα σας πριν αρρωστήσουμε, μπορούμε να αρρωστήσουμε με περίπου 300 έως 500 ιούς μετά τη μετάλλαξη. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή στην πορεία της νόσου, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο ρυθμός αρρώστιας μας με πολύ λίγους ιούς αυξάνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, το προστατευτικό χαρακτηριστικό των μασκών που φοράμε γίνεται πολύ λιγότερο. Είναι απαραίτητο να μην βασίζεστε πάρα πολύ στη μάσκα, να μην είναι άνετα επειδή έχω μάσκα. μπορούμε να πούμε. Συνήθιζα να λέμε 2 μέτρα, τώρα πρέπει να τα αυξήσουμε στα 3 μέτρα ή ίσως ακόμη και στα 4 μέτρα. Επειδή ο κίνδυνος μετάδοσης έχει αυξηθεί, ο κίνδυνος μετάδοσης θα είναι υψηλότερος. Τέτοια μέτρα ενδέχεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσον αφορά την προστασία. Εκτός από αυτό, δεν περιμένω μια μεγάλη αλλαγή σχετικά με την πορεία της νόσου “, είπε.

“ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΟ ΙΟ”

Αναφέροντας ότι το κινεζικό εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας και το εμβόλιο που θα παραχθεί στο Πανεπιστήμιο Erciyes θα είναι αποτελεσματικό κατά του μεταλλαγμένου ιού, καθηγητής Δρ. Orhan Yıldız, «Αναρωτιέται αν η μετάλλαξη θα έχει επίδραση στα εμβόλια. Επειδή έχει αναδειχθεί η ελπίδα ενός εμβολίου. Ενώ υπάρχει ελπίδα ότι θα απαλλαγούμε από αυτήν την ασθένεια με διαφορετικούς τύπους εμβολίων σε πολλές χώρες, το ερώτημα« τα εμβόλια θα είναι αναποτελεσματικά »τίθεται πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εμβολίων. Τα εμβόλια Moderna και BioNTech, τα οποία ονομάζονται εμβόλια mRNA, είναι παρόμοια εμβόλια. Αυτά είναι εμβόλια που αναπαράγουν την πρωτεΐνη του ιού στο σημείο που ονομάζεται εξογκώματα και δημιουργούν ανοσία έναντι αυτού. Η μετάλλαξη που αναφέραμε λαμβάνει χώρα σε αυτήν την περιοχή. Με άλλα λόγια, νέοι τύποι εμβολίων αναπτύσσουν ανοσία έναντι μιας πολύ συγκεκριμένης και στενής περιοχής. Αυτά τα εμβόλια μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με μετάλλαξη. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτά τα εμβόλια χάσουν την επίδρασή τους, ένα εμβόλιο κατά του νέου ιού μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα με αυτήν τη μέθοδο, όπως στο εμβόλιο της γρίπης. εμβόλιο και το Πανεπιστήμιο Erciyes Το εμβόλιο που παράγεται στο Eesi είναι ανενεργά εμβόλια. Δεν δημιουργεί μόνο αντισώματα κατά της σπονδυλικής στήλης του ιού, αλλά εξουδετερώνει πλήρως τον ιό και το σώμα ανοσοποιείται εναντίον του. Είναι εμβόλια με δομή που θα δημιουργήσει αντισώματα με διαφορετικούς τρόπους, τα οποία ονομάζουμε πολυκλωνικά, έναντι περιοχών του ιού που δεν μεταλλάσσονται. Σε αυτήν την περίπτωση, η μετάλλαξη στον ιό δεν θα επηρεάσει αυτά τα εμβόλια. Δεδομένου ότι έχουν αναπτυχθεί αντισώματα σε πολλές περιοχές, τα ανενεργά εμβόλια που παράγουμε τώρα φαίνονται ασφαλέστερα. Με άλλα λόγια, πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό κατά του μεταλλαγμένου ιού. “

“ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ ΕΑΝ Ο ΙΟΣ εισέρχεται στη χώρα μας”

Υπογραμμίζοντας ότι ο ιός που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα εάν εισέλθει στη χώρα μας, Yıldız · “Οι Βρετανοί δεν έδωσαν μεγάλη προσοχή στα μέτρα κατά των ιών υπό τη δημόσια έννοια, αλλά γενικά το Λονδίνο είναι μια πιο απομονωμένη πόλη όσον αφορά την κατανομή του πληθυσμού σε σύγκριση με τις πόλεις μας. Ο κανόνας της απόστασης είναι πολύ προσεκτικός, οι άνθρωποι δίνουν προσοχή στην προστασία, την υγιεινή και την απόσταση. Παρόλο που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχει μετάλλαξη. Εάν ο μολυσμένος ιός φτάσει το 95 τοις εκατό σε λίγους μήνες, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι αυτή η κατάσταση θα είναι χειρότερη στη χώρα μας. Ελπίζω ότι δεν θα εισέλθει ποτέ στη χώρα μας, αλλά αν το κάνει, μπορεί να προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν ξανά. “Το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό. Ακόμα κι αν ο μεταλλαγμένος ιός εισέλθει στη χώρα μας, δεν θα δείξει κανένα αποτέλεσμα”, είπε.

.Source