Με τον αποκλεισμό κρίσιμων ωρών στο τραπέζι, το PD PD επισκέπτεται ξανά τους επιδημιολόγους και στη συνέχεια παίρνει αποφάσεις

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών έληξε. Οι αποφάσεις είναι «μυστηριώδεις». Το μπλοκ είναι στο τραπέζι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται ξανά τους επιδημιολόγους και μετά οποιαδήποτε απόφαση

Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο, στη σκιά της ταχείας αύξησης των επιδημιολογικών δεικτών, τα νοσοκομεία «πνίγουν».

Στη σκιά της επιδημιολογικής επιβάρυνσης, ο Υπουργός Υγείας πήγε το Προεδρικό Μέγαρο το πρωί για μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών με πρόταση να τον εμποδίσει.

Η υπουργική σύνοδος έληξε αμέσως μετά τη μία το απόγευμα, χωρίς καμία απόφαση. Κρίνοντας τονίζοντας τις κρίσιμες στιγμές, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος συγκάλεσε μια έκτακτη συνάντηση με επιδημιολόγους στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7 μ.μ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη – σε συνδυασμό με μια νέα συνάντηση με επιδημιολόγους – υποδηλώνει ότι οι δεύτερες σκέψεις γίνονται στο Προεδρικό Μέγαρο, արը το σενάριο αποκλεισμού παραμένει στο τραπέζι.

Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Σεντόνας, έκανε γραπτή δήλωση, η οποία ανέφερε:

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών.

Ωστόσο, δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας, δεδομένου ότι σήμερα, στις 7 μ.μ., συγκαλέστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη της Επιδημιολογικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για να ακούσει τις απόψεις του Επιτροπή.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς ηγέτες για την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, θα ακούσει τις απόψεις τους.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο. “

Source