Με τους Κινέζους στην πόρτα, η Ινδία μελανώνει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για ισραηλινές βόμβες SPICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία είναι μόνο η πιο πρόσφατη σειρά μυστικών συμβάσεων του Υπουργείου Άμυνας με την ισραηλινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια

Μια ισραηλινή Rafael Spice κατευθυνόμενη βόμβα κάτω από την πτέρυγα ενός Ισραηλινού Πολεμικού Αεροσκάφους F-16I Soufa Fighter. Φωτογραφία: Wikimedia Commons

Στο πλαίσιο μιας πικρής διαμάχης με την Κίνα στο Λαντάκ, η Ινδία υπέγραψε μυστική στρατιωτική συμφωνία 200 εκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ. Το σύρμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ενώ ένα δελτίο τύπου της Ισραηλινής Rafael Advanced Defense Systems στις 23 Δεκεμβρίου, χωρίς να προσδιορίσει τον αγοραστή, δήλωσε ότι έχει υπογράψει σύμβαση με «μια ασιατική χώρα» για την πώληση κιτ καθοδήγησης βόμβας, πυραύλων και δεξαμενών κατά των δεξαμενών – ενεργοποιημένα ραδιόφωνα, η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από Εβδομαδιαία άμυνα της Τζέιν.

Το εβδομαδιαίο ανέφερε ότι η σύμβαση του Rafael με το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας (MoD) περιλαμβάνει την παροχή έξυπνων, ακριβών, αντίκτυπων, οικονομικά αποδοτικών (SPICE) -2000 κιτ καθοδήγησης βόμβας στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF) και 300-odd Spike-Long Εύρος ATGMs και BNET ευρυζωνικό πρωτόκολλο Διαδικτύου ραδιόφωνα ραδιόφωνο στον Ινδικό στρατό. Η παράδοση των αντικειμένων προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης προμήθευσε τον εξοπλισμό αυτό βάσει των διατάξεων απόκτησης εξοπλισμού «έκτακτης ανάγκης» για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εν μέσω της αντιπαράθεσης στη Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου (LAC) στο ανατολικό Ladakh.

Το σύρμα Η έκθεση ανέφερε ότι η κυβέρνηση με παρόμοιο παράνομο τρόπο είχε προμηθεύσει τα σετ βομβών SPICE και ATGM από τον Ραφαέλ, το 2019. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι οι βόμβες SPICE χρησιμοποιήθηκαν από τα IAF Mirage-2000Hs για την εξάλειψη ισλαμικών στρατοπέδων εκπαίδευσης στο Μπαλακκότ του Πακιστάν το 2019 .

Ενώ το Κέντρο είχε αποκτήσει 260 Spike ATGMs και 12 εκτοξευτές για τον Ινδικό Στρατό και 100 SPICE κιτ για την IAF, τα αντικείμενα αναφέρθηκαν ότι αγοράστηκαν με διαδικασίες «έκτακτης ανάγκης», για να αποφευχθεί η παραβίαση της επίσημης διαδικασίας προμηθειών του Υπουργείου.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων στις δυνάμεις άμυνας, το υπουργείο ανέφερε ότι προμήθευσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), διάφορα συστήματα πυραύλων και αεροπορικής άμυνας, ποικίλους προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ, τεχνολογία αεροναυτικών και πυρομαχικά με καθοδήγηση ακριβείας από το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση αναφέρει ότι η στρατιωτική αγορά της Ινδίας από το Ισραήλ αυξήθηκε μετά την εξουσία της κυβέρνησης του BJP, υπό τον Narendra Modi, το 2014 και το Τελ Αβίβ υπέγραψε τη στρατιωτική σύμβαση αξίας 715 εκατομμυρίων δολαρίων με την Ινδία το 2017.

Ωστόσο, παρόλο που η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος στρατιωτικός πελάτης της χώρας της Μέσης Ανατολής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, και οι δύο χώρες έχουν κρατήσει τις στρατιωτικές αγορές μυστική υπόθεση. Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι το απόρρητο οφείλεται κυρίως στο φόβο του Νέου Δελχί να κάνει τα αραβικά κράτη και το Ιράν – από όπου η Ινδία εισάγει το 70 τοις εκατό του αργού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου – θυμωμένος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και οι διπλωματικές επισκέψεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν μυστικές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η συντροφικότητα αποτελεί απλώς συνέχεια της μυστικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών πριν από το 1992 – το έτος που δημιουργήθηκαν οι διπλωματικοί δεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ παρείχε στρατιωτική βοήθεια και όπλα στην Ινδία κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Κίνα το 1962 και εκείνων με το Πακιστάν το 1965 και 1971 μέσω προμηθειών πυρομαχικών.

Ενώ ανώτεροι Ινδοί αξιωματούχοι ασφαλείας ταξίδεψαν στο Ισραήλ μέσω της Κύπρου – καθώς δεν υπήρχαν αεροπορικές διαδρομές μεταξύ των δύο χωρών – για να κρατήσουν την επίσκεψη μυστική, η χώρα έγινε επίσημα διπλωματικός σύμμαχος τον Ιανουάριο του 1992 υπό την κυβέρνηση Narasimha Rao. Ενώ το Atal Bihari Vajpayee

η κυβέρνηση αναγνώρισε το Ισραήλ ως εξέχοντα στρατιωτικό προμηθευτή, ο δεύτερος απέδειξε την αξία του ως φίλου κατά τον πόλεμο του Kargil το 1999, κατά τον οποίο παρείχε στην Ινδία γύρους howitzer 155 mm για το όπλο Bofors και πυρομαχικά με οδηγό.

Εκτός αυτού, το Ισραήλ λέγεται επίσης ότι βοήθησε την Ινδία να χειριστεί τεχνικές ομάδες και εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Κασμίρ στη δεκαετία του 2000.

Source