Με 47 νεκρούς σε άσφαλτο εν μέσω περιορισμών: Τα όπλα της αστυνομίας κλονίζονται

«S» έτος 2020 աճ Αύξηση του αριθμού των θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων από έναν Κύπριο οδηγό, αποδεικνύοντας ότι είναι πεισματάρης և επικίνδυνος.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

47 θάνατοι λόγω επιδημίας κοροναϊού μέσα σε ένα χρόνο.

Παιδιά που εξακολουθούν να κλαίνε για την απώλεια των παιδιών τους, παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς γονείς

Ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο είναι αμελητέος. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε τη στάση τώρα, να αναπτύξουμε τη συνείδηση ​​του δρόμου.

13 νεκροί πεζοί και 12 οδηγοί που γύρισαν τα αυτοκίνητά τους

Ο Ευαγόρας, η Ραφαέλα, ο Στέφανος,… και… ήταν μεταξύ των θυμάτων του Μολόχ στην άσφαλτο φέτος

Συνολικά, σημειώθηκαν 47 τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Κύπρου το 2020, με την ένδυση των οικογενειών «με μαύρα» και την επέκταση της μαύρης λίστας θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η κύρια αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων.

“Ξεροκέφαλος” Κύπριος οδηγός. Επικίνδυνο και απρόσεκτο

Μιλώντας για: Κύπρος Φορές: “Δυστυχώς, είχαμε πολλά θύματα στην άσφαλτο φέτος, κυρίως λόγω της επιθετικής ανθρώπινης αμέλειας, η οποία είναι το κύριο χαρακτηριστικό των οδηγών στη χώρα μας”, δήλωσε ο Ίαν Αννάκης, διευθυντής του Αρχηγείου της Αστυνομίας Τροχαίας.

“Οι άνθρωποι, παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας, δεν δίνουν προσοχή στους δρόμους, οδηγούν απερίσκεπτα, επικίνδυνα και απρόσεκτα, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς νεκρούς ανθρώπους στην άσφαλτο”, δήλωσε ο κ. Γεωργίου.

Τριετή δεδομένα.

Το 2020, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα

Το 2019, 52 θάνατοι καταγράφηκαν σε τροχαία ατυχήματα

Το 2018, 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα

Κατά τη διάρκεια της περιόδου κλεισίματος, τρεις από τους ανθρώπους μας “πέθαναν” στην άσφαλτο

Αυτό το έτος είναι ξεχωριστό λόγω της επιδημίας του κορανοϊού. Η αστυνομία έχει ένα «φορτωμένο» σχέδιο λόγω του αυστηρότερου ελέγχου των εδαφών και του οδικού δικτύου.

Παρά τον αποκλεισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά την περίοδο αποκλεισμού στην Κύπρο, η οποία διήρκεσε από τις 24 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου 2020, υπήρξαν τρεις θάνατοι.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, «δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του συνολικού αποκλεισμού, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις, οι οδηγοί, όπως σημείωσε ο Διευθυντής Οδικής Κυκλοφορίας, έχασαν τη ζωή τους πολύ άδικα, καθώς προκάλεσαν τα δικά τους τροχαία ατυχήματα, τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

13 νεκροί πεζοί και 12 οδηγοί που γύρισαν τα αυτοκίνητά τους

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2020 σημειώθηκαν 12 θανατηφόρες συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους – τα ανέτρεψαν χωρίς να εμποδίσουν το δρόμο, γεγονός που οδήγησε σε τραγικό θάνατο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, 13 πεζοί έχασαν τη ζωή τους λόγω της απροσεξίας τους ή της απερίσκεπτης οδήγησης.

“Απευθύνουμε έκκληση σε όλους, γιατί στους δρόμους είναι πολύ προσεκτικοί να τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας, καθώς και να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών. «Ειδικά τη νύχτα πρέπει όλοι να είμαστε διπλά προσεκτικοί σε διασταυρώσεις, διασταυρώσεις, αλλά δεν φορούμε σκούρα χρώματα αν πάμε για μια βόλτα», λέει.

Το μεγαλείο της ψυχής. Έδωσαν τη ζωή τους για το θάνατο των παιδιών τους

Το μεγαλείο της ψυχής καθορίζεται από δύσκολους καιρούς. Οι παχιά ιστορίες κρύβονται συχνά πίσω από κάθε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που αφήνει “ανοιχτές” πληγές στις οικογένειες των θυμάτων.

Με το θάνατο των παιδιών τους, οι οικογένειες έδωσαν ζωή στην ανθρωπότητά μας δωρίζοντας τα όργανα τους.

Η οικογένεια της Μαριλένα Περικλέους, που πέθανε 9 ημέρες μετά το τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο δρόμο Λεμεσού-Πλάτρου, βρήκε δύναμη και αποφάσισε να της δώσει τη ζωή με τον θάνατό της.

Το ίδιο ισχύει και για την οικογένεια του 19χρονου εθνικού φύλακα Γρηγόρη Πίκις, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε κώμα για 7 ημέρες μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, όταν οδηγούσε στην Trakhon Road.

Έξυπνες περιπολίες ոստիկանության κάμερες “τρέμουν” της αστυνομίας

Προσπαθώντας να «φρενάρει» την Αστυνομία με πρωταρχικό στόχο τη μείωση του αριθμού των θανάτων από άσφαλτο σε δεκάδες τροχαία ατυχήματα καθημερινά, η Αστυνομία έχει ήδη ενισχυθεί με 68 έξυπνες περιπολίες.

Αυτά τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν ταχύτητα για να προσδιορίσουν εάν τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με όλα τα νόμιμα έγγραφα.

“Εκτός από 68 νέα περιπολικά αυτοκίνητα, το νέο έτος άλλα 42 οχήματα με τις ίδιες δυνατότητες θα” πεταχτούν “στους δρόμους για να βοηθήσουν το έργο μας”, δήλωσε ο διευθυντής της πορείας.

Με έξυπνα οχήματα εξοπλισμένα με ραντάρ και κάμερες στον Smart Road, πιστεύουμε ότι θα παρακολουθούμε τους οδηγούς ανά πάσα στιγμή και θα επιτύχουμε μείωση των ατυχημάτων.

Ζητήστε αλλαγή νοοτροπίας

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, η αστυνομία ζητά από τους οδηγούς να σκεφτούν την οικογένειά τους, αλλά και για το περιβάλλον τους.

«Όλοι πρέπει να προσεγγίσουμε», λέει, «για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε εάν θέλουμε να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων στο πεζοδρόμιο».

Source