Μηνύματα ελπίδας από τους πρώτους συνταξιούχους να πάρουν το τρύπημα στη Λευκωσία

Ο Ανδρέας Ραούνας, ένας 84χρονος κάτοικος ενός Κέντρου Φροντίδας, στη Λευκωσία, η Παναγιώτα Λοΐζου Φυλακτού, 88 ετών και ο Διευθυντής της Οικίας, Άθως Μάτσας, ήταν οι πρώτοι πολίτες που εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19 στην Επαρχία Λευκωσίας, μετά οι αρχές έλαβαν χθες τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Η Κύπρος είναι μεταξύ πολλών κρατών μελών της ΕΕ που ξεκινούν τους εμβολιασμούς κατά της νόσου. Από τις 26 Δεκεμβρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνολικά 111 θανάτους και 19.391 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Ο Ραούνας εξέφρασε τη χαρά του να είναι από τους πρώτους που έλαβαν το πλάνο και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν επειδή, όπως είπε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση του εχθρού. Είπε ότι γνωρίζει τις πιθανές παρενέργειες αλλά επεσήμανε ότι εάν πάρετε την ασθένεια, μπορεί να πεθάνετε. Ο Ραούνας είπε επίσης ότι δεν έχει νόημα κάποιοι να εργαστούν για ένα κοινό καλό και άλλοι να το πολεμήσουν.

Ευχαρίστησε επίσης την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδη και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, δηλώνοντας ότι λόγω των σκληρών προσπαθειών τους η Κύπρος σήμερα γιορτάζει μια ιστορική ημέρα.

Η Παναγιώτα Φυλακτού είπε ότι ήθελε να πάρει το εμβόλιο πρώτα και ο λόγος που το έκανε είναι επειδή θέλει να τα επισκεφτούν τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Ο Διευθυντής του Οίκου Φροντίδας Άθως Μάτσας είπε ότι εμβολιάστηκε πρώτα για να δείξει την εμπιστοσύνη του σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα και όλες τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας και τον περιορισμό του ιού. Είπε ότι στέλνει ένα μήνυμα σε άτομα νεότερης ηλικίας, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα δικαιώματα των άλλων.

Ο υπουργός Υγείας, σε ένα tweet του σήμερα, δήλωσε ότι η έναρξη των εμβολιασμών στην Κύπρο μας δίνει ελπίδα και το δικαίωμα να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτή είναι η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για το τέλος της πανδημίας, επεσήμανε ο Υπουργός, λέγοντας ότι το εμβόλιο είναι η απάντηση της επιστημονικής κοινότητας ενάντια σε αυτήν την τεράστια κρίση υγείας και το προϊόν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Οι πρώτες λήψεις στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό ο Δρ. Αναστάσιος Τσφίτσης, ο οποίος εργάζεται στο Care Home ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν. Αυτή είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία, είπε, και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την ιατρική κοινότητα και να κάνουν τα εμβόλια τους.

Ο Δρ Τσίφτσης είπε ότι είναι αισιόδοξος και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και έχει δοκιμαστεί σε δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Ο Σταύρος Μίνα, ιδιοκτήτης ενός Κέντρου Φροντίδας στη Λεμεσό, δήλωσε ότι συνολικά 45 κάτοικοι λαμβάνουν το εμβόλιο, προσθέτοντας ότι αισθάνεται χαρούμενος και αισιόδοξος ότι αυτός είναι ένας τρόπος να σταματήσει η πανδημία.

(CNA)

Διαβάστε περισσότερα:

Το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζει κάρτα εμβολιασμού, εκδίδει οδηγίες για το κοινό

Source