Μην αφήνετε το Covid χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε περαιτέρω έρευνα, εντοπισμό και αποκατάσταση ατόμων που πάσχουν από το Long Covid καθώς συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες για να μοιραστούν τις γνώσεις τους για μια κατάσταση για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη πολλές απαντήσεις.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ΠΟΥ πραγματοποίησε το πρώτο σε μια σειρά σεμιναρίων με στόχο την επέκταση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες, με συμμετοχή όχι μόνο επιστημόνων και ιατρών, αλλά και ανθρώπων που πάσχουν από αυτές.

Λίγα είναι γνωστά γιατί μερικοί άνθρωποι που περνούν τα ακραία στάδια του Covid-19 δεν μπορούν να ανακάμψουν. Υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα, όπως κόπωση και θολή όραση, καθώς και καρδιακές και νευρολογικές παθήσεις.

Μελέτες δείχνουν ότι μία στις δέκα περιπτώσεις μπορεί να έχει συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από ένα μήνα μετά τη μόλυνση, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tentros Adanom Gebreges είπε ότι εστιάζοντας στις εκστρατείες εμβολιασμού, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το Covid για πολύ χωρίς θεραπεία.

Είπε ότι οι συνέπειες άρχισαν να γίνονται αισθητές στην κοινωνία, την οικονομία και ότι «οι άνθρωποι αρχίζουν να ακούνε» έξω από την ιατρική κοινότητα.

Αν και υπάρχει αύξηση στην έρευνα, είπε ότι “δεν είναι αρκετό ακόμη”.

Πηγή: KYPE

Source