“Μην αφήσετε την τρομοκρατία και τη χειραγώγηση της θρησκείας.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο, τον θρησκευτικό ηγέτη των Καθολικών, προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Έρμπιλ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Ιρλανδικής Κουρδικής Κυβέρνησης (KRG) Nechirvan Barzani και τον Πρωθυπουργό Masrour Barzani, καθώς και θρησκευτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους στην περιοχή, με επίσημη τελετή στο αεροδρόμιο.

Ο Πάπας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του KRG Barzani στην αίθουσα υποδοχής ειδικών αξιωματούχων στο αεροδρόμιο.

Ο Μπαρζάνι είπε, “Έχουμε πλήρη πίστη στην ελευθερία της θρησκείας και της πίστης. Η ανοχή μεταξύ οντοτήτων, η διαβίωση μαζί και η αποδοχή μεταξύ τους είναι μέρος του πολιτισμού μας. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε αυτόν τον πολιτισμό με όλη μας τη δύναμη. Είμαστε πάντα η πλευρά του διαλόγου και της ειρήνης. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Πάπα στο αεροδρόμιο, ήταν παρόντες ο Πρωθυπουργός της KRG Masrour Barzani, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Kubat Talabani, ο πρώην πρόεδρος του KRG και ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΜΑΚ), καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η PAPA ΟΡΓΑΝΩΘΕΝΕΤΑΙ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΧΟΥΣ

Ο Πάπας, ο οποίος ήρθε στη Μοσούλη μετά τον Ερμπίλ, προσευχήθηκε για όσους έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην εκκλησία al-Tahira, η οποία καταστράφηκε από την τρομοκρατική οργάνωση DAESH το 2014.

Σημειώνοντας ότι προσεύχονται για όλους όσους είναι θύματα εχθρότητας και πολέμου, ο Πάπας είπε: «Η καταιγίδα στην οποία εκτέθηκε η χώρα, η οποία είναι το λίκνο του πολιτισμού, προκάλεσε την καταστροφή των τόπων λατρείας των χριστιανών και των μουσουλμάνων. εκτοπίστηκαν και σκοτώθηκαν. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ειρήνη είναι ισχυρότερη από τον πόλεμο. ” μίλησε.

«(Αλλάχ) Είναι λάθος να δηλώνουμε πόλεμο για λογαριασμό Του. Δεν είναι σωστό να μισούμε τους αδελφούς μας αν ο Θεός είναι Αγάπη είναι Θεός». Ο Πάπας είπε ότι η μετανάστευση χριστιανών από το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή έβλαψε ανυπολόγιστα όχι μόνο τα ενδιαφερόμενα άτομα και τις κοινότητες, αλλά και την κοινωνία που άφησαν πίσω τους.

“ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ”

Αργότερα, ο Πάπας επισκέφθηκε την περιοχή Karakuş (Hamdaniye), η οποία είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα των Χριστιανών.

Ο Πάπας άκουσε μια χριστιανή γυναίκα κατά τη διάρκεια της σφαγής που πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία Al-Tahrir al-Kubra, και την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH στον Κάρακο στις 6 Αυγούστου 2014 και τι συνέβη εκείνη τη στιγμή.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πάπας είπε, «Για να παραμείνει Χριστιανός, η ανοχή πρέπει να συμπεριληφθεί στην αγάπη. Ο δρόμος που πρέπει να καλυφθεί μπορεί να είναι μακρύς, αλλά λέω« Μην τα παρατάς ». Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά πιστεύουμε ότι ο Θεός θα φέρει ειρήνη σε αυτά τα εδάφη. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στη χειραγώγηση της θρησκείας. Οι αναμνήσεις από το παρελθόν διαμορφώνουν το παρόν μας και μας καθοδηγούν στο μέλλον.” Τόνισε τη σημασία όχι μόνο της αποκατάστασης κτιρίων, αλλά και της ενοποίησης των κοινωνιών.

Ο Πάπας, ο οποίος θα επιστρέψει στο Ερμπίλ μετά τη Μοσούλη, θα εκτελέσει επίσης ένα τελετουργικό στο στάδιο Franso Hariri.

Ο Πάπας, ο οποίος θα πάει στη Βαγδάτη το βράδυ, θα επιστρέψει στη Ρώμη αφού μείνει εδώ για μια νύχτα, μετά την αποχαιρετιστήρια τελετή στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί.

ΙΡΑΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΠΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μουσταφά αλ-Καζίμι και τον Πρόεδρο Μπέρεμ Σαλίχ στη Βαγδάτη την προηγούμενη μέρα. Ο πνευματικός ηγέτης των Καθολικών επισκέφθηκε επίσης την Εκκλησία Seyyidet’ül Necat στη Βαγδάτη.

Τη δεύτερη ημέρα των επαφών του στο Ιράκ, ο Πάπας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αγιατολάχ Αλί αλ-Χουσεΐνι as-Sistani, την υψηλότερη θρησκευτική αρχή των σιιτών στη Νατζάφ.

Μετά τον Νατζάφ, ο Πάπας επισκέφθηκε την αρχαία πόλη Ουρ, που πιστεύεται ότι ήταν η γενέτειρα του Προφήτη Αβραάμ στη Νασιριέ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΠΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΙΡΑΚ

Πάπας Φραγκίσκος, νέος τύπος Κορωνοϊός (Kovid-19) είχε ακυρώσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό το 2020 λόγω της επιδημίας. Ο Franciscus, ο οποίος έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό περίπου 16 μήνες αργότερα, έγινε ο πρώτος Πάπας που επισκέφθηκε το Ιράκ στην ιστορία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Ιράκ στις 8 Μαρτίου.

.Source