Μητροπολίτης Πάφου. Μερικά με δύο λειτουργίες … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Δύο υπηρεσίες θα πραγματοποιηθούν αρκετές ημέρες σε αρκετούς ναούς στην Πάφο την ημέρα των Θεοφανίων, αναφέρει ο Μητροπολίτης Γεώργιος Πάφου.

Στην ανακοίνωσή του προς την ΚΥΠΕ, ο Πάφος Γεώργιος σημείωσε ότι η Θεοφάνεια των ενοριακών κοινοτήτων του Πάπου, καθώς και οι γιορτές των Αγίων Ίσιων, θα είναι η δεύτερη Ιερή Λειτουργία.

Η δεύτερη ιερή λειτουργία, είπε, θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Οι εκκλησίες όπου θα γιορτάζεται η δεύτερη ιερή λειτουργία είναι: ο ναός του Θεοδώρου στον κήπο, η εκκλησία του Αγίου Κένδεα, η εκκλησία του αποστόλου Παύλου և Βαρνάβα, Παντάνας, οι άγιοι της Ανάργυρου στην Κάτω Πάφο, St. Ναός του Σπυρίδωνα, մբ Emba և Pegea Churches.

Η πρώτη λειτουργία, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου, θα πραγματοποιηθεί από τις 06.30 έως τις 09.30 το πρωί – η αφοσίωση θα πραγματοποιηθεί, ενώ η δεύτερη Ιερή Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στις 10.00, όπου θα πραγματοποιηθεί μόνο η Ιερή Λειτουργία την ημέρα των Θεοφανίων, αλλά οι άνθρωποι θα αφιερωθούν. από την πρώτη Ιερή Λειτουργία.

Είπε επίσης ότι τα κεφάλαια πρέπει να διατηρηθούν για την υγεία όλων μας. Πρέπει να προσθέσει: “Τα μέσα πρέπει να διατηρηθούν, επειδή υπάρχει αρκετός χώρος έξω από τους ιερούς ναούς, οι πιστοί θα μπορούν να στέκονται σε απόσταση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ιερή λειτουργία.”

Στην ερώτηση σχετικά με αυτό, είπε ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να βρίσκονται στη δίνη της επιδημίας κοντά στην Εκκλησία, οι άνθρωποι μας παρατήρησαν ότι δεν βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία. Ωστόσο, σημείωσε ότι «θα κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις στις συνήθειές μας, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να απαλλαγούμε από την ασθένεια και να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις θρησκευτικές μας υπηρεσίες όπως πριν».

Τελικά ήθελε να αποβάλει την Τουρκία από την Κύπρο το 2021 και να απαλλαγεί από την ασθένεια.

Πηγή: KYPE

Source