Μιανμάρ. Χιλιάδες παρευρίσκονται στην κηδεία των νέων διαδηλωτών (φωτογραφία)

Η Μιανμάρ αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο θύμα εχθροπραξιών. Χιλιάδες παρευρίσκονται σε κηδείες νεαρών διαδηλωτών

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Μιανμάρ σήμερα αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο θύμα εχθροπραξιών, μια νεαρή γυναίκα που έχει γίνει είδωλο αντίστασης στη στρατιωτική χούντα καθώς συνεχίζονται μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο πραξικόπημα.

Η κηδεία της Maya Tuate Tutat Kong, η οποία πυροβολήθηκε σκοτώθηκε την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Nai Pa Tau μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους.

Σηκώνοντας τα τρία δάχτυλα του χεριού του ως ένδειξη αντίστασης, το πλήθος άρχισε να φωνάζει μόλις το φέρετρο ξεπεράσει το σημείο.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, οι διαδηλώσεις δεν έχουν μειωθεί · δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων σήμερα.

“Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. “Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο 26χρονος διαδηλωτής στο Γιανγκόν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

“Αν φοβόμαστε, δεν θα πετύχουμε” νικώντας τη χούντα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στο Mandalay, το σημείο των χειρότερων ταραχών μετά το πραξικόπημα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών σε ναυπηγείο που διαμαρτύρονταν ενάντια στο επαναστατικό κίνημα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source