Μια ένωση εκτός Κύπρου πυροβόλησε τον Μπέργκ.

Τα επιτεύγματα του Henning Berg κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ομόνοια είναι απαρατήρητα. Όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Νορβηγός έχει γίνει μια δελεαστική υπόθεση για πολλούς συλλόγους που θέλουν να χτίσουν από την αρχή, σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο ο προπονητής της “Ομόνοια” έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στην ΑΕΚ Αθηνών.

Λεπτομερές άρθρο:

“Henning Berg. Ονομάστε το μια δύσκολη ιστορία. Και πώς δεν μπορεί να είναι αυτό; Ως παίκτης, μετέφερε επίσης από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (παρακαλώ μεταφέρετε 7,5 εκατομμύρια ευρώ) στον Sir Alex Ferguson κατά τη διάρκεια των πολύ καλών εποχών του στον πάγκο.

Ως προπονητής, τουλάχιστον δεν έκανε πολλά. Ο Ομόνοια τον υπέγραψε το καλοκαίρι του 2019 και τον περασμένο χρόνο τον πήρε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου έμεινε εκτός Ολυμπιακού) και μετά μετακόμισε σε ομάδες του Europa League. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο λόγω επιδημίας. Τη στιγμή που η Ομόνοια το σταμάτησε, ήταν οι πρώτοι που ισοφάρισαν και πήραν ένα εισιτήριο στον προκριματικό γύρο του Champions League. Το Omonia βρίσκεται στο +1b.

Είχε προηγουμένως εκπαιδεύσει τον Stabaek στην πατρίδα του για ένα χρόνο. Πριν από το Ουγγρικό Βιντεοτόν, η Πολωνική Λεγεώνα և είχε μόνο 10 εμφανίσεις στο Μπλάκμπερν, στην οποία ήταν επίσης παίκτης. Είχε δύο μεγάλες (3 χρόνια) σεζόν από το 2005 έως το 2011 στο Lynn και στο Lilstrom στην πατρίδα του.

Τι με έπιασε να μιλάω για τον Μπέργκ; Πληροφορίες από έναν φίλο στη Νορβηγία, ο οποίος μου είπε ότι ένα μέλος μιας ελληνικής ομάδας με σήμα διπλής κεφαλής κάλεσε πρόσφατα τον Berg να ρωτήσει αν ενδιαφερόταν να τον προπονήσει. Και παρόλο που δεν ήταν σίγουρος, αλλά έχει την αίσθηση (επαναλαμβάνω, ότι δεν είμαι σίγουρος) ότι αυτός ο δικέφαλος δεν ήταν ασπρόμαυρος, αλλά κίτρινος και μαύρος

Δεν ξέρω, έφαγε στην πόρτα; Γνωρίζω ότι τόσο ο Berg όσο και η διοίκηση της “Omonia”, στην πραγματικότητα, δήλωσαν ότι συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί το επόμενο έτος, καθώς η σύμβαση του προπονητή λήγει στα τέλη Μαΐου. Είναι σωστός ο φίλος; Και αν ναι, μπορεί να αλλάξει κάτι;? Ο 51χρονος προπονητής της Νορβηγίας μας άφησε. “Μόνο ο χρόνος θα δείξει.”

Source