“Μια ανοιχτή περίοδος διαπραγμάτευσης για μια άτυπη συνάντηση

Υπουργός Εξωτερικών Tahsin ErtuğruloğluΑπάντησε στις ερωτήσεις του Χασάν Χαστούριερ στην Κυπριακή τηλεόραση

“Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ”

Ο Ertuğruloğlu, αναφερόμενος στη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία ως παράδειγμα της ελληνοκυπριακής πλευράς ως λόγος για την έλλειψη συμφωνίας, δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται κατ ‘αρχήν στην ομοσπονδία, αλλά ότι η ορολογία των «ηγετών της κοινότητας» πρέπει να πεταχτεί.

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ανοίγματος μιας νέας σελίδας, ο Ερτουσρουλόγλου είπε, «Το ζήτημα δεν αφορά τους ηγέτες της κοινότητας. Υπάρχουν πρόεδροι, υπάρχουν κυβερνήσεις. Όσο ο τίτλος της ελληνικής πλευράς για την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει στην ημερήσια διάταξη, συζητήστε τι θέλετε, δεν θα υπάρξει συμφωνία ».

“ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ”

Δηλώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα έκανε αυτό το λάθος, ο Ερτουσρουλόγλου είπε: «Αφήστε τους να καταλάβουν πώς να το διορθώσουν. Δεν χρειάζεται να παραδοθούμε σε αυτό το λάθος », προσθέτοντας τα ακόλουθα στα λόγια του:

“Όπως είπαν ορισμένοι φίλοι,” Δεδομένου ότι ο κόσμος έχει αποδεχτεί την Κυπριακή Δημοκρατία, ας δούμε κάτι. ” Το ζήτημα του Hellim, η απόκτηση δελτίου ταυτότητας και ο ισχυρισμός ότι «δύο έδρες είναι δικές μας» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι παραδείγματα αυτών. Εάν η μεταχείριση που οι Τουρκοκύπριοι θεωρούν άξια από μόνη της είναι η κοινωνία του ελληνικού κράτους, τότε μιλώ εντελώς λάθος. Είμαι κάποιος που είναι αποσπασμένος από αυτήν την κοινωνία. “

“ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ”

Δηλώνοντας ότι θα συζητηθεί το ζήτημα του κατά πόσον υπάρχει κοινός λόγος που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων στο μέλλον, ο Ertuğruloğlu είπε: «Εάν η προσέγγιση της ελληνικής πλευράς και του κόσμου,« Υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, είμαστε η κυβέρνηση, δεν υπάρχει άλλος λόγος », οι κοινωνίες δεν έχουν διαπραγματευτική διαδικασία. Το Crans Montana δεν έχει συνέχεια. Ο λόγος μας είναι η πρόταση δύο κρατών βάσει της κυριαρχικής ισότητας ».

Λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι η Γενεύη θα ξεκινήσει με ένα ορισμένο αποτέλεσμα, έτσι ώστε το ηθικό να μην επιδεινωθεί», είπε ο Ερτουγρουλόγλου ότι μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί η δεύτερη και η τρίτη συνάντηση, αλλά αυτό δεν θα μετατραπεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με σαφήνεια μονοπάτι.

.Source