Μια διαδικτυακή ομιλία με τίτλο “Όντας ο Νέος Κανονικά Δάσκαλος” Πραγματοποιήθηκε στην Εκπαιδευτική Σχολή της ΟΝΕ

Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (ΟΝΕ), Τμήμα Εκπαίδευσης, Τμήμα Δημοτικών Εκπαιδευτικών ακαδημαϊκοί, απόφοιτοι και φοιτητές συναντήθηκαν σε μια διαδικτυακή ομιλία με τίτλο «Όντας Νέος Κανονικά Δάσκαλος» και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους αποτελεσματικά. Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΝΕ, Πρόεδρος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αναπλ. Δρ. Ο Eda Yazgın δήλωσε ότι η διαδικτυακή συνέντευξη οργανώθηκε με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των μαθημάτων πρακτικής διδασκαλίας που διεξήχθησαν στο Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης. Ανάδοχος Δρ. Στη συνομιλία, ο Yazgın δήλωσε ότι έμπειροι εκπαιδευτικοί που ασκούν το επάγγελμα του διδακτικού προσωπικού ως προπτυχιακοί και απόφοιτοι του τμήματος και ανώτεροι μαθητές των προγραμμάτων του Δημοτικού Σχολείου και της Προσχολικής Διδασκαλίας συναντιούνται και μοιράζονται υπό τον συντονισμό των καθηγητών που είναι υπεύθυνοι για το μάθημα.

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους

Ο συντονισμός της συνομιλίας ήταν ο καθηγητής Δρ. Ayşe Işık Gürşimşek, Assoc. Δρ. Gülen Onurkan Aliusta, Asst. Ανάδοχος Δρ. Nihan Koran και Exp. Παρέχεται από Rahme Kavaz. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της διαδικτυακής συνομιλίας ήταν ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Muğla Milas Ören Olcay Yılmaz Ak, ο δάσκαλος του νηπιαγωγείου Beylerbeyi Çağrı Peköz και ο καθηγητής δημοτικού σχολείου Polatpaşa Sevinç Altun Kara. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έδωσαν πληροφορίες στους υποψήφιους δασκάλους σχετικά με το τι έχει καταστεί προτεραιότητα για τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, εκφράζοντας την ανάγκη για ασυνήθιστες πρακτικές σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που περνάμε. Ηχεία; Μεταβίβασαν τις εμπειρίες τους στη διαδικασία δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως το πώς τα παιδιά αισθάνονται τη διαδικασία, πώς αντιδρούν και τι είδους δίκτυο επικοινωνίας δημιουργείται με τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους. Με αυτές τις εμπειρίες που δεν τους γνώριζαν λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, οι καθηγητές πριν από την υπηρεσία είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ευαισθητοποίηση και προοπτική σχετικά με τη σημασία της τοποθέτησης του παιδιού στο κέντρο.

“Ήταν πολύ αποτελεσματικό”

Οι καθηγητές, οι οποίοι προσκλήθηκαν ομιλητές της συνομιλίας, δήλωσαν ότι οι εκπαιδευτικοί πριν από την υπηρεσία ήταν πιο επωφελείς από αυτούς κατά την προετοιμασία για το μέλλον, και ακόμη και η πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης ήταν ένας δείκτης αυτού. Κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, οι υποψήφιοι δάσκαλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους αποφοίτους που παρέχονται από τα τμήματα τους. Μιλώντας εκ μέρους των μαθητών που συμμετείχαν στην ομιλία, η Σχολή Εκπαίδευσης της ΟΝΕ, Εκπρόσωπος Φοιτητών του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Hazal Ece Renkmen δήλωσε ότι η συνομιλία ήταν πολύ παραγωγική και ειδικά η ακρόαση και η επικοινωνία των προσκεκλημένων ομιλητών, οικογενειών και συναδέλφων προς όφελος των παιδιών ήταν ένας οδηγός για αυτούς. δήλωσε ότι ήταν διαφωτιστικό. Ο Renkmen επεσήμανε ότι οι πληροφορίες που απέκτησε στη συνέντευξη ήταν εμπνευσμένες για μια επίλυση προβλημάτων και καλά εξοπλισμένη επαγγελματική προετοιμασία που είναι συμβατή με εξαιρετικές καταστάσεις ενώ προετοιμάζεται για τα μελλοντικά επαγγέλματά τους.

Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΝΕ, Πρόεδρος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αναπλ. Δρ. Η Eda Yazgın ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και δήλωσε ότι σύμφωνα με το όραμα του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης, νέες δραστηριότητες θα προστεθούν στις δραστηριότητες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το σχολείο και την κοινωνία είναι βιώσιμες προς όφελος των μαθητών.

.Source