Μια διαφορετική μετάλλαξη του ιού της κορώνας βρέθηκε στην Ιταλία, πολύ παρόμοια με αυτήν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Arnaldo Caruso, πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης ιολογίας, δήλωσε ότι ένα στέλεχος πολύ παρόμοιο με τη μετάλλαξη του ιού της κορώνας γνωστό ως “B117” ή “VUI – 202012/01”, το οποίο έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 17 χώρες από την Αγγλία, παρατηρήθηκε στην Ιταλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Caruso είπε στην εφημερίδα Adnkronos ότι η παραλλαγή στην Ιταλία βρέθηκε με ανάλυση δειγμάτων επιχρίσματος που ελήφθησαν από έναν ασθενή με μόλυνση Covid-19.

“ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟ ΜΟΥΣΤΑΣΤΟΝ”

«Παραδόξως, παρατηρήσαμε ότι εντοπίσαμε μια νέα μετάλλαξη παρόμοια με αλλά όχι ταυτόσημη με την αγγλική παραλλαγή, η οποία επίσης άρχισε να κυκλοφορεί στην Ιταλία», δήλωσε ο Caruso. “Η ομοιότητα μεταξύ των ειδών που έχουμε εντοπίσει και της μετάλλαξης που συνέβη στην Αγγλία μας κάνει να σκεφτούμε ότι μπορεί να έχει σχηματίσει τα άλλα που εμφανίζονται στην ήπειρό μας σήμερα”, πρόσθεσε.

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΗΒ είναι 56 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το B117, η πρώτη νέα παραλλαγή του ιού Corona, εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο. Η Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου ανακάλυψε ότι η μετάλλαξη του ιού της κορώνας στην Αγγλία ήταν 56% μεγαλύτερη από την αρχική έκδοση του ιού. Αυτό δείχνει ότι ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός. Υπάρχουν επίσης απόψεις ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα μεταξύ των παιδιών. Η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας ώθησε δεκάδες χώρες όπου η χρήση προσωρινής απαγόρευσης ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 17 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Η παραλλαγή B117 έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ισπανία, τη Χιλή, τον Καναδά, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Γερμανία, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, την Ελβετία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ιαπωνία, την Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Σκωτία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η προέλευση της μετάλλαξης παραμένει ασαφής. Ο Caruso δήλωσε ότι η παραλλαγή που βρέθηκε στη Μπρέσια μπορεί να δημιουργήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Ο Caruso, από την άλλη πλευρά, δεν είπε εάν η ιταλική παραλλαγή ήταν πιο μεταδοτική, αλλά πρότεινε ότι αυτό μπορεί να είναι ο πρόδρομος του πιο μεταδοτικού στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Source