Μια κραυγή απελπισίας από τους υπαλλήλους του εμπορικού κέντρου, οι οποίοι δεν έλαβαν τα μπόνους για το μήνα Νοέμβριο [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια κραυγή απελπισίας από τους υπαλλήλους του εμπορικού κέντρου που δεν έχουν ακόμη λάβει τα μπόνους του Νοεμβρίου από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ANT1, η Mera Mesimeri, γενική γραμματέας του Retail Association, δήλωσε ότι ορισμένοι υπάλληλοι των εταιρειών έχουν πληρωθεί, αλλά υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό ποσό.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας eta και μετά ο Αιμιλανίδου, θα τον στείλει στις εταιρείες που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για να μάθουν γιατί καθυστερεί η διαδικασία.

“Το θέμα είναι να διερευνήσουμε τι πήγε στραβά για την επίλυση του ζητήματος, καθώς σήμερα είναι στις 13 Ιανουαρίου, μιλάμε ακόμα για το Νοέμβριο”, δήλωσε ο κ. Antonio.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα οφέλη αλληλοσυνδέονται με την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, και εάν δεν ψηφιστεί, τα οφέλη δεν θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα, είπε ότι το προσωπικό δέχεται πιέσεις από τους εργοδότες επειδή δεν έχουν πληρωθεί για 1,5 μήνα, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη απώλεια για τον λιανοπωλητή, καθώς ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος χάθηκαν, η οποία ήταν η μεγαλύτερη έκπτωση.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι το λιανικό εμπόριο έκλεισε εκτός από τον τομέα των τροφίμων και ποτών, ενώ εξήγησε ότι τα καταστήματα υλικού μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο τους εργάτες οικοδομών.

Όσον αφορά τα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είπε ότι έχουν επανειλημμένα χαιρετίσει τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών, αλλά εάν οι εταιρείες δεν εφαρμόσουν και καταρρεύσουν, η επιδότηση εργασίας είναι άχρηστη.

Εν κατακλείδι, είπε ότι παρόλο που τα μέτρα αρχικά κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού τα αναλύθηκαν, φαίνεται ότι δεν βοηθούν τις εταιρείες που το χρειάζονται τόσο πολύ.

https://www.youtube.com/watch?v=N3_OUogs5nk:

Source