Μια μονάδα που ονομάζεται «Κίνα Task Force» που ιδρύθηκε στο Πεντάγωνο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Άμυνας (Πεντάγωνο) ότι μια μονάδα που ονομάζεται «Task Force της Κίνας» ιδρύθηκε εντός του υπουργείου, η οποία θα επικεντρωθεί μόνο στην Κίνα.

Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και ανακοίνωσε τις παραμέτρους εξωτερικής πολιτικής της χώρας του και σήμερα επισκέφθηκε το Πεντάγωνο.

Μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, αναπληρωτές υπουργούς, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Μάρκ Μίλεϊ και διοικητές δυνάμεων για περίπου μία ώρα, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στη συνέχεια στο προσωπικό του υπουργείου.

Μιλώντας για τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ομιλία του, ο Μπάιντεν είπε, “Σήμερα έλαβα πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας κινεζικής Task Force στο Υπουργείο Άμυνας που θα επικεντρωθεί σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής, της επιχειρησιακής ιδέας, τοποθέτηση δύναμης. ” είπε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι αυτή η μονάδα, που αποτελείται από πολίτες και στρατιώτες, θα παρέχει συμβουλές στο Πεντάγωνο τους επόμενους μήνες.

Δηλώνοντας ότι μίλησαν με τους ηγέτες της άμυνας για τις προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξετάζει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ως έσχατη λύση.

“Θα συνεργαστώ στενά με τον υπουργό Όστιν και άλλους ηγέτες σε όλο τον κόσμο για να τερματίσουμε αξιόπιστα δεκαετίες πολέμου”, δήλωσε ο Μπάιντεν. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ακολουθώντας την ομιλία του, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε τον διάδρομο «Αφροαμερικάνικη Κληρονομιά» στο Πεντάγωνο, όπου κρέμονται φωτογραφίες και φωτογραφίες του παρελθόντος των μαύρων στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία του Φεβρουαρίου να γίνει ο «Μαύρος ιστορικός» μήνας.

Η δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με την κινεζική Task Force, «Το κύριο επίκεντρο της Task Force του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας θα είναι η ανάλυση των πολιτικών, προγραμμάτων και διαδικασιών για την Κίνα».

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι η Ειδική Ομάδα θα αποτελείται από συνολικά 15 άτομα, πολιτικούς και στρατιωτικούς, ενώ ο Ειδικός Υφυπουργός του Υπουργείου Άμυνας Δρ. Σημειώθηκε ότι διορίστηκε ο Ely Ratner.

.Source