Μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά ζει σε μια καμπίνα 30 τετραγωνικών μέτρων.

Ραφαέλα Στυλιανού

Σε μια εποχή που πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε δώρα τραπεζιών διακοπών, ορισμένοι από εμάς που ζούμε σε εμάς δεν έχουν καν το απολύτως απαραίτητο …

Στη χώρα των φωτεινών παραθύρων, υπάρχουν οικογένειες που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Μία τέτοια οικογένεια είναι η Alondra, που ζει σε αυτό το σπίτι με τον σύζυγό της και δύο ανήλικα παιδιά.

Αυτό δεν είναι σπίτι στο Σάο Πάολο φαβέλα … αυτή είναι η γειτονιά μας … στο χωριό Λιτροδόντας …
Το σπίτι δεν υπερβαίνει τα 30 τετραγωνικά μέτρα, μια οικογένεια τεσσάρων ζωών μέσα …

Υπάρχει μόνο μια μικρή σόμπα που τους κρατά ζεστές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όλοι κοιμούνται μαζί σε ένα κρεβάτι. Το 2020 η Κύπρος, η οποία πρόκειται να καλωσορίσει το 2021.

Για μερικά παιδιά, φαίνεται ότι ο Άγιος Βασίλης δεν έχει έρθει, το μόνο που ζητούν ο Άσμιρ και ο Αλεξάντρο είναι ότι μια μέρα θα μπορούν να πάνε στο σχολείο.

«Θέλω να με βοηθήσουν να φέρω τα παιδιά μου στο σχολείο. Θέλω να λαμβάνουν παροχές για παιδιά».

Η δυσκολία οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν καν πιστοποιητικό γέννησης.

Όλα όσα περιμένουν είναι καλύτερα αύριο. Κανένα παιδί δεν μπορεί να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο σύζυγος της Alontra εργάζεται ως θραυστήρας. Με τα χρήματα που λαμβάνει, στηρίζει την οικογένειά του όσο μπορεί, ενώ, όπως μας είπε, βρίσκει τις πόρτες κλειστές για βοήθεια, τις οποίες χτυπά.

«Ο σύζυγός μου δουλεύει, μας φέρνει φαγητό, πατάτες και κοτόπουλο. “Ο σύζυγός μου είναι από το Πακιστάν.”

Ας υπάρξει μια ευχή σε ένα χρόνο που είναι δύσκολο για όλους να κλείσουν, γιατί το 2021 δεν υπάρχουν τέτοιες εικόνες για καθέναν από εμάς που τρυπά την κοιλιά.

Άμεση κινητοποίηση του Zeta

Άρχισε αμέσως η κινητοποίηση του υπουργού eta Aimilanidu, ο οποίος, βλέποντας την προσκόλληση στην έκθεση Alpha Κύπρου, είχε ήδη στείλει αξιωματούχους για να διερευνήσουν την οικογενειακή υπόθεση.

Source