Μια προσπάθεια επαναφοράς των μαύρων κουτιών της Boeing, η οποία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σήμερα, καθώς ο καιρός βελτιώνεται, δύτες από το Ινδονησιακό Ναυτικό θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν το καταγραφικό δεδομένων πτήσης, τον καταγραφέα πιλοτηρίου, τα επιλεγμένα μαύρα κουτιά του Boeing 737-500 που έπεσαν στη θάλασσα το Σάββατο, λίγα λεπτά μετά την απογείωση. από το κεντρικό αεροδρόμιο της Ακάρτας.

Έχουν ήδη καταφέρει να πάρουν έναν από τους κινητήρες Boeing և περισσότερα ανθρώπινα υπολείμματα, δήλωσε ανώτερος αστυνομικός. Η πτήση εσωτερικού SJ 182 προς Pontianak, στο νησί του Μπόρνεο της Ινδονησίας, είχε πενήντα επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, τριών νεογέννητων και δώδεκα μελών του πληρώματος.

Η Boeing εξαφανίστηκε από το ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση. Χθες, οι υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης καθόρισαν τη θέση των συσκευών με βάση τα δεδομένα πτήσης του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής, τα συντρίμμια έχουν βρεθεί στην περιοχή σχετικά μικρών υποβρυχίων, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αεροπλάνο ήταν ακόμα ασφαλές πριν από το δυστύχημα, λέει ένας ερευνητής από το Ινδονησιακό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT). Οι συντριβές ήταν οι πρώτες στην ασιατική χώρα από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 12 λεπτά μετά την πτήση, ένα 937 MAX συνετρίβη στην 9η Θάλασσα, σκοτώνοντας 189 άτομα, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των πιλότων να το σώσουν.

Το αεροπλάνο που έπεσε χθες δεν ανήκε στον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο 737 AX, ήταν ένα «κλασικό» 737, σχεδόν 27 ετών. Ήταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία που κατείχε. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την καταστροφή. Τα περισσότερα αεροσκάφη οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων · οι ειδικοί συχνά χρειάζονται μήνες για να ολοκληρώσουν.

Πηγή: KYPE

Source